Η εκτόξευση, από τα 5 ευρώ στα 25 ευρώ, της τιμής του εισιτηρίου στα δημόσια νοσοκομεία έρχεται να “γονατίσει” τους πολίτες, καθώς ενδέχεται σε 4 μήνες να βάζουν το χέρι ακόμα πιο βαθιά στην τσέπη προκειμένου να έχουν πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Image evaggelismos-nosokomeio.jpgΤο “παράθυρο” για την αύξηση σοκ, κατά 500%, στο χαράτσι που αφορά την είσοδο των ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία άφησε χθες ανοιχτό ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και επικαλέστηκε τον κίνδυνο να μην επιτευχθούν οι οικονομικοί στόχοι που έχει ορίσει η τρόικα. Μάλιστα, το πενταπλάσιο-σε σχέση με σήμερα- αντίτιμο που θα καλούνται να καταβάλλουν οι πολίτες θα έχει άμεση ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2014, ενώ αποτελεί μία από τις υποχρεώσεις που ανέλαβε η χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο.

Χιλιάδες άνεργοι κάθε ηλικίας, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι, άνθρωποι που καθημερικά αντιμετωπίζουν τον εφιάλτη των ληγμένων λογαριασμών και της υπερχρέωσης, και παρ΄όλα αυτά δεν εξαιρούνται από το νέο “φουσκωμένο” χαράτσι, τρέμουν πλέον ακόμα και στη σκέψη ότι ίσως χρειαστεί να περάσουν το κατώφλι του εξωτερικού ιατρείου σε οποιοδήποτε δημόσιο νοσοκομείο. Αντιθέτως, στους ευνοημένους-που ούτε σήμερα καταβάλλουν τα 5 ευρώ-παραμένουν οι λαθρομετανάστες-αλλοδαποί αιτούντες άσυλο και οι πολιτικοί πρόσφυγες.

Πηγή: Εφημερίδα “Δημοκρατία”