Ιδιαίτερα αισθητή στην Αθήνα έγινε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ που σημειώθηκε λίγο πριν τις 15:00 το απόγευμα με επίκεντρο την Ελάτεια της Φθιώτιδας, περιοχή που έχει δώσει δεκάδες σεισμούς κατά τα τελευταία δύο 24ωρα.

seismosΥπενθυμίζεται πως την Τετάρτη το τοπικό ρήγμα της Αμφίκλειας είχε προκαλέσει σεισμό 5,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ.

Ακολούθησε σεισμός μεγέθους 3,2 βαθμών ενώ είχε προηγηθεί δόνηση 2,5 Ρίχτερ.

Εν τω μεταξύ, περισσότερα από 60 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί ως «κόκκινα» από τα συνεργεία μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων από την Αθήνα, που διενήργησαν την Πέμπτη τις πρώτες αυτοψίες. Ήδη, ζήτησαν ενίσχυση από μηχανικούς του ΤΕΕ Ανατολικής Στερεάς για να συγκροτήσουν περισσότερα συνεργεία ελέγχου.

Τα συνεργεία των μηχανικών συνεχίζουν από το πρωί τους ελέγχους κάτω από μεγάλη πίεση, καθώς τα αιτήματα που δέχονται είναι πάρα πολλά. Οι αυτοψίες θα συνεχιστούν και στα υπόλοιπα χωριά, και θα παραδώσουν την έκθεσή τους στα αρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να κινηθεί η διαδικασία έκδοσης Κοινής Υπουργικής Απόφασης στην οποία θα προσδιορίζονται οι σεισμόπληκτες περιοχές όπως επίσης και τα μέτρα για τους σεισμόπληκτους.

Πηγή: skai.gr