Πού να κολυμπήσεις: The beach grand slam: Βελανιός, Στάφυλος, Αγνώντας, Λιμνονάρι, Αμμουδίτσα, Πάνορμος, Αντρίνα, Μηλιά, Καστάνι, Νεράκι, Φτελιά, Χέβολο, Καλύβες, Αρμενόπετρα, Δάφνη, Λουτράκι, Κούτρια, Περιβόλι, του Χοντρογιώργη, Μαυράκι, Βαθιάς, Γλυστέρι, Γλυφονέρι, Σάρρες, Σταλάματα και η μικρή στου Αϊ-Γιώργη το νησάκι.

Τι να δεις

Περιπλανηθείτε στο με τη βούλα παραδοσιακό οικισμό της Χώρας και τα γραφικά σοκάκια της. Θα δείτε γειτονιές με μπουκαμβίλιες, φρεσκοασβεστωμένους τοίχους, χαριτωμένες αυλές. Επιβάλλεται μια επίσκεψη στη Γλώσσα (αν δεν την επιλέξετε για τόπο διαμονής), στο «Θαλάσσιο Πάρκο Βόρειων Σποράδων», στο μικρό Κλήμα των ελάχιστων κατοίκων. Στα Σεντούκια ψάξτε τους πειρατικούς λαξευτούς τάφους και στο Λαογραφικό Μουσείο εκθέματα του αρχαίου τοπικού πολιτισμού. Εξαίσιο ηλιοβασίλεμα θα δείτε από τον Πάνορμο, λίγο μετά τον Άγιο Ρηγίνο.

Πού να φας και να διασκεδάσεις

Στην κορυφή του κάστρου, το ουζερί Ανατολή είναι το πιο διάσημο τόσο για τα φαγητά του όσο και για τη ρεμπέτικη μουσική και τα live του. Κατά τα άλλα, οι σκοπελίτικες γεύσεις είναι θρυλικές και διάσημες ανά το πανελλήνιο. Σκοπελίτικες πίτες, λουκουμάδες, χαμαλιά, αυγάτο είναι εδέσματα που απαντώνται μόνο εκεί. Από ταβέρνες, το Ρόδι και ο Μόλος επικεντρώνονται στις σπιτικές γεύσεις, ο Βαγγέλης στο Έλιος στα ψητά και η Φωτεινή στον Αγνώντα στο τραγούδι. Για δροσερά κοκτέιλ, μουσικές του κόσμου και θέα στο παλιό λιμάνι πήγαινε στον Μερκούριο, ένα αναπαλαιωμένο αρχοντικό όπου από φέτος θα λειτουργεί μπαρ και στον ισόγειο χώρο με σήμα κατατεθέν την κόκκινη κεντρική μεταλλική του μπάρα. Φεύγοντας ζήτησε και ένα cd με τις μουσικές του.

Πού να µείνεις

Στο Aegean Wave – Faros στο Λουτράκι της Γλώσσας (33700), στο Πρίγκιπας Στάφυλος (22775) στον Στάφυλο, στο Liofoto (22818), 1 χιλιόμετρο από το λιμάνι.

Kωδικός: 24240

Αστυνοµία: 22235

Λιµεναρχείο: 22180

∆ήµος: 22205

Πρ. Bοήθειες: 22222

Πηγή: athensvoice.gr