Ικανοποίηση της περιέργειας με κάθε κόστος.. αυτή η φράση ταιριάζει στην συγκεκριμένη περίπτωση. Εδώ και λίγες ημέρες κυκλοφορεί μία ανάρτηση στο Facebook η οποία δείχνει μία νύφη να κρατάει μία ανθοδέσμη και το πρόσωπό της να μην διακρίνεται λόγω ψηφιακής επεξεργασίας.

catwithcomputerΟ τίτλος δε, είναι εκπληκτικό δόλωμα για όποιον είναι περίεργος.. γράφει λοιπόν “Οι φίλοι του γαμπρού «ΕΠΑΘΑΝ ΣΟΚ» μόλις είδαν τη νύφη” και ο υπότιτλος “O γαμπρός αποφάσισε να γνωρίσει τη νύφη στους 5 κολλητούς φίλους του, αλλά αυτή η συνάντηση στην Πάτρα, έκρυβε εκπλήξεις…

Η ιστορία με την συγκεκριμένη ανάρτηση είναι ότι πρόκειται για κακόβουλο λογισμικό το οποίο κάνει την ανάρτηση στον τοίχο σας χωρίς να το γνωρίζετε. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι φίλοι σας να πατάνε και αυτοί με την σειρά τους και έτσι να διαδίδεται ένας ιός με γεωμετρικούς ρυθμούς. (όπως και κάθε μυθοπλασία ή/και κακόβουλο λογισμικό στο διαδίκτυο).

Τώρα γιατί τόση περιέργεια αδυνατώ να κατανοήσω… ποιο το όφελος της συγκεκριμένης ανάρτησης (σε επίπεδο ενημέρωσης εννοώ) καθώς από τον τίτλο και μόνο κραυγάζει να λάβει τον τίτλο της ανώφελης, άχρηστης πληροφορίας της ημέρας. Αλλά κάποιοι, εκεί, πιστά να ικανοποιήσουν την περιέργεια τους να δουν το ΣΟΚ! όπως γράφει που υπέστησαν οι πέντε φίλοι του γαμπρού όταν είδαν τη νύφη.

Η περιέργεια σκότωσε τη γάτα λέει σοφά ο λαός. Γι αυτό προσοχή από ύποπτες αναρτήσεις τις οποίες ειδικά βλέπετε να ξεπετάγονται σε προφίλ φίλων σας. Δεν πατάμε ποτέ κλικ σε τέτοιου είδους αναρτήσεις καθώς μας οδηγούν σε ιστοσελίδες αμφιβόλου αξιοπιστίας και ασφάλειας.