Την Τρίτη 30/ 07/ 2013 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νάουσας η παρουσίαση της Πράξης «ΗΜΑΘΙΑ 2012- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ», (Ένα σχέδιο δράσης για την ένταξη και τη συμβολή των Ειδικών Κοινωνικά Ομάδων στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την απασχόληση)», η οποία εντάσσεται στη δράση 3:

apasxolisi_naousa«Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού», Θεματικός Άξονας Προτεραιότητας 4: «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ)

Στόχος της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση των τοπικών φορέων, με στόχο την κινητοποίησή τους, ώστε να πραγματοποιηθεί διάχυση της πληροφορίας και να ευαισθητοποιηθεί ο τοπικός πληθυσμός, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας στην αντιμετώπιση της ανεργίας στο νομό της Ημαθίας και η εξασφάλιση έμπρακτης υποστήριξης της Δράσης, η οποία στοχεύει στην εξασφάλιση 80 θέσεων εργασίας στο νομό.

Η σύσκεψη χαιρετίστηκε από τον Αντιδήμαρχο Δήμου Νάουσας κ. Βράντση Θωμά και τον Αντιδήμαρχο Δήμου Βέροιας και Πρόεδρο της Α.Σ «ΗΜΑΘΙΑ 2012», κ. Τσιαμήτρο Νικόλαο.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης πραγματοποιήθηκε αναλυτική παρουσίαση του Σχεδίου Δράσης από τον κ. Τζάνα Κωνσταντίνo, Υπεύθυνο Φυσικού Αντικειμένου της Δράσης και τον κ Αποστολόπουλο Χαράλαμπο, διαχειριστή της Δράσης.

Ακολούθησε διάλογος για την επίλυση αποριών και την τοποθέτηση όσων παραβρέθηκαν στη συνάντηση.