Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΕΔ ξεκινά την Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2013, η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών, στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, για τη καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του έτους 2013, σε δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.

OAEDΗ διοίκηση του ΟΑΕΔ, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στις υπηρεσίες του Οργανισμού, καθόρισε τις ημερομηνίες κατάθεσης των αιτήσεων, ανά κατηγορία δικαιούχων, ως εξής:

– Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013 για δικαιούχους με τρία παιδιά και άνω.

– Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013 για τους δικαιούχους με δύο παιδιά.

– Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013 για τους δικαιούχους με ένα παιδί.

Σημειώνεται πως οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά δικαιούχων οικογενειακού επιδόματος, που κατατίθενται, μέσω εργοδότη, ΚΕΠ ή Ταχυδρομείου, παραλαμβάνονται από τις Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως του αριθμού παιδιών.

Τελευταία ημερομηνία κατάθεσης αιτήσεων και απαραίτητων δικαιολογητικών για τη χορήγηση του οικογενειακού επιδόματος, είναι η 31η Ιανουαρίου 2014.

Για τη χορήγηση του επιδόματος μέσω των Υπηρεσιών του ΟΑΕΔ, δεν απαιτείται πλέον η προσκόμιση Αποσπασμάτων Ατομικών Λογαριασμών Ασφάλισης. Οι απαιτούμενες ημέρες ασφάλισης αναζητούνται ηλεκτρονικά από τις Υπηρεσίες του Οργανισμού, μέσω του συστήματος διασύνδεσης με το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Η καταβολή του επιδόματος θα γίνεται με πίστωση σε λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας του δικαιούχου. Για το λόγο αυτό είναι επιβεβλημένη η προσκόμιση του σχετικού βιβλιαρίου της ΕΤΕ. Ωστόσο θα πρέπει να σημειωθεί πως το οικογενειακό επίδομα θα κατατίθεται στον λογαριασμό, μόνο εάν ο δικαιούχος εμφανίζεται ως πρώτος δικαιούχος στο βιβλιάριο της ΕΤΕ.