Προσέξτε καλά αυτή τη φωτογραφία. Είναι η σεληνάκατος, που αποκολλήθηκε από το Apollo 11 και οδεύει για προσελήνωση, την 21η Ιουλίου του 1969. Μέσα της είναι ο Αρμστρονγκ και ο Όλντριν.

a11_h_44_6642-thumb-largeΟι δύο αστροναύτες που πάτησαν στη Σελήνη. Πίσω βλέπουμε τη Γη. Τώρα δείτε την ίδια φωτογραφία με μια εναλλακτική, ποιητική ματιά. Βλέπουμε τη γη. Κατά μία εκδοχή, όλοι οι άνθρωποι είναι μέσα στο κάδρο, σωστά; Σωστά. Μέσα στο ίδιο κάδρο είναι και οι δύο αστροναύτες. Λείπει μόνο ένα ανθρώπινο πλάσμα. Ο Μάικλ Κόλινς, ο αστροναύτης που δεν κατέβηκε στη Σελήνη. Ο άτυχος της αποστολής. Ο άνθρωπος που έβγαλε τη φωτογραφία της ανθρωπότητας, αλλά δεν είναι ο ίδιος μέσα.

Και όμως, μέσα στην ατυχία του, ο Κόλινς πέτυχε ένα ρεκόρ. Κανένας άνθρωπος ποτέ δεν έμεινε τόσο μακριά από άλλους ανθρώπους, όσο ο Κόλινς όταν ήταν μόνος του μέσα στο Apollo. Οι πλησιέστεροι άνθρωποι ήταν ο Αρμστρονγκ και ο Όλντριν που βρέθηκαν μερικές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Όλοι οι άλλοι ήταν 400.000 χιλιόμετρα μακριά του. «Εκπληκτικό και μελαγχολικό συναίσθημα την ίδια στιγμή» έγραψε ο Κόλινς. Και ο Σίμον Λάσεϊ μελοποίησε το συναίσθημα στο υπέροχο βίντεο που βλέπετε παρακάτω.

Πηγή: protagon.gr