Tην πώληση της ΕΥΔΑΠ στο τέταρτο τρίμηνο του 2013 προβλέπει το νέο μνημόνιο.

waterΣύμφωνα με τα «Νέα» το νέο μνημόνιο αναφέρει πως η προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ θα γίνει στο τέταρτο τρίμηνο του 2013.

Νωρίτερα η Κυβέρνηση θα θεσπίσει νομοθετικές πράξεις που θα επιτρέπουν την καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών που οφείλονται στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ από τους δημοσίους φορείς, απευθείας από το πρόγραμμα εκκαθάρισης ληξιπροθέσμων οφειλών του Δημοσίου, το οποίο τρέχει το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα πρέπει να καθορισθεί και η πενταετής τιμολογιακή πολιτική της ΕΥΑΘ για την περίοδο 2014-18, κάτι που εκτιμάται πως θα διευκολύνει την αποκρατικοποίηση της Επιχείρησης Ύδρευσης Θεσσαλονίκης.

Ακόμη, στο πλαίσιο του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων η Κυβέρνηση θα εκδώσει στο επόμενο διάστημα Κοινή Υπουργική Απόφαση για την μεταφορά 250 ακινήτων στο Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).

ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ

Το νέο μνημόνιο κάνει αναφορά και στις ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζεται το εάν θα αναδιαρθρωθούν ή θα κλείσουν.

Συγκεκριμένα, το μνημόνιο αναφέρει πως για να μειώσει περαιτέρω τις καθυστερήσεις στην εκκαθάριση των επιχειρήσεων που δεν μπορούν να ιδιωτικοποιηθούν η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει την αναδιάρθρωση ή την κατάργηση των ΕΛΒΟ, ΕΑΣ και ΛΑΡΚΟ, με στόχο οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν μέχρι τον Δεκέμβριο 2013.

Όπως προκύπτει από το κείμενο του νέου μνημονίου άπτεται αποκλειστικά της κυβέρνησης να αποφασίσει ή όχι το λουκέτο στις επιχειρήσεις αυτές.

Πηγή: energypress.gr