Σχετικά με ερωτήσεις που διατυπώνονται από κατοίκους τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας ως προς τη διαμόρφωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΒ, ενημερώνουμε το κοινό για τα εξής:

deyav_veriasΣτα πλαίσια της ισονομίας αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δ.Σ. ΔΕΥΑΒ να εφαρμοστεί ενιαία τιμή στο τιμολόγιο για όλους τους κατοίκους των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Βέροιας.

Για το σκοπό αυτό, σε πολλές τοπικές κοινότητες έγινε μείωση στο τιμολόγιο, ενώ σε άλλες παρέμεινε σταθερό και σε ορισμένες χρειάστηκε να γίνει αύξηση.

Διευκρινίζεται ότι, η ΔΕΥΑΒ εκ του νόμου δεν είναι κερδοσκοπική επιχείρηση. Προσφέρει έργο και υπηρεσίες με ανταποδοτικό τιμολόγιο στους πολίτες καταναλωτές και χρήστες του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης. Ως εκ τούτου, το τιμολόγιο της ΔΕΥΑΒ διαμορφώνεται με τρόπο ώστε τα έσοδα να καλύπτουν τις αναγκαίες δαπάνες της συντήρησης των δικτύων του τηλεελεγχου του προσωπικου λειτουργίας κλπ .

Θέλοντας να υπάρχει ίση και δίκαιη μεταχείριση σε όλους τους κατοίκους όπως επιβάλλει η λογική και η φιλοσοφία του Νόμου «Καλικράτης» προχωρήσαμε στην παραπάνω απόφαση. Αναλυτικότερα, η χρέωση για κάθε νοικοκυριό στις τοπικές κοινότητες χωρίς δίκτυο αποχέτευσης ανέρχεται σε 62,15 € ετησίως δηλ. 5,1 € / μήνα και στις τοπικές κοινότητες με δίκτυο αποχέτευσης στα 89,21 € δηλ. 7,4 € / μήνα.

Οι παραπάνω τιμές είναι από τις χαμηλότερες σε όλη την Ελλάδα και το επίπεδο παρεχομένων υπηρεσιών από τα υψηλότερα.

Ειδικότερα για το Ξηρολίβαδο

Για τους αγαπητούς συνδημότες του Ξηρολιβάδου θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι τα υδάτινα αποθέματα της περιοχής λόγω της γεωγραφικής και υψομετρικής θέσης είναι ελάχιστα.

Η ΔΕΥΑΒ αντιμετωπίζει με υπευθυνότητα το δύσκολο πρόβλημα της διαχείρισης του πόσιμου ύδατος στην τοπική κοινότητα. Για την καλοκαιρινή σεζόν που διανύουμε, ήδη επεκτείναμε το ωράριο ύδρευσης της τοπικής κοινότητας από τις 8:00 το πρωί έως τις 8:00 το βράδυ, το οποίο θα το τηρήσουμε εφόσον το επιτρέπουν οι υδρολογικές συνθήκες της περιοχής. Για να τηρηθεί το παραπάνω ωράριο χωρίς να χρειαστούν αλλαγές, θα πρέπει οι κάτοικοι του Ξηρολιβάδου να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή κάνοντας οικονομία στην κατανάλωση νερού.

Όσοι κάτοικοι – παραθεριστές αδυνατούν να πληρώσουν την ετήσια χρέωση των 62,15 € μπορούν με αίτησή τους προς την ΔΕΥΑΒ να κάνουν ρύθμιση σταδιακής αποπληρωμής. Όσοι δε αδυνατούν να ανταποκριθούν και στην καταβολή με ρύθμιση, μπορούν με αίτησή τους προς το Δ.Σ., που θα συνοδεύεται με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (φορολογική δήλωση – ταυτότητα – λογαριασμός νερού) να εξαιρεθούν από την χρέωση.

Για  την ΔΕΥΑΒ
Ο αν. ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΓΓΕΛΙΝΑΣ ΘΩΜΑΣ