Αν νομίζετε πως σε ένα τόσο μικρό μέρος θα βαρεθείτε, μια επίσκεψη σίγουρα θα σας κάνει να αναθεωρήσετε. Ο Πόρος συνδυάζει τις ομορφιές ενός ελληνικού νησιού (ωραίες παραλίες, πράσινο, παραδοσιακοί οικισμοί κ.λπ.) με τη μικρή απόσταση από την Αθήνα, γι’ αυτό και αποτελεί ιδανικό προορισμό για μικρές αποδράσεις.

24321-53852Το Αρχαιολογικό Μουσείο της πλατείας Τομπάζη, οι τοιχογραφίες του Παρθένη στη μητρόπολη, ο ναός του Ποσειδώνα, η βίλα της οικογένειας Δραγούμη (1894), που φιλοξένησε κατά καιρούς τους Μανώλη Καραγάτση, Μαρκ Σαγκάλ, Γιώργο Σεφέρη, είναι μόνο μερικά από τα μέρη που αξίζει να επισκεφτείτε. Στο νησί που ο Γιάννης Τσαρούχης ζωγράφισε το γνωστό του έργο «Ναύτης», βρίσκεται και το κέντρο εκπαίδευσης Ναυτικού «Πόρος».

Πού να κολυµπήσεις 

Στην Πέρλια με τις ψαροταβέρνες κοντά στην πόλη του Πόρου, στο Λεμονοδάσος όπου οι ομπρέλες στήνονται ανάμεσα στις ευωδιαστές λεμονιές. Στο ρομαντικό Λιµανάκι της Αγάπης με το πευκοδάσος, στο Μοναστήρι, στον ήσυχο Γερολιμένα απέναντι από την Πέτρα, στις αμμουδιές του μικρού και μεγάλου Νεώριου. Οργανωμένη παραλία θα βρεις στο Ασκέλι και στο ρώσικο Ναύσταθμο, απέναντι από το νησάκι Δασκαλιό.

Πού να µείνεις

Δίπλα στην παραλία Ασκέλι στα κοσμοπολίτικα New Aegli Hotel (22372) και Golden View(22277). Στο ξενοδοχείο Zontanos Studios, 80 μ. από την παραλία (24900).

Στο Μοναστήρι, στο Sirene Blue Resort Hotel (22741) με minimal design. Στο πολυτελέςPoros Image (22216 ) στο Νεώριο. Η θέα από τις σουίτες και τα δωμάτιά του φτάνει μέχρι την Πελοπόννησο. Στο λιμάνι στο Μάνεση (22273), με θέα τα πλοία που πηγαινοέρχονται, και στα γραφικότατα σπιτάκια Στο Ρολόι (25808) που συνδυάζουν παραδοσιακή αρχιτεκτονική και σύγχρονες ανέσεις.

Πού να φας

Μαγειρευτά και μεζεδάκια στο Ασκέλι στην Όλγα, στον Μουρτζούκο (23924) στο Νεώριο, καθώς και στη Σπιλιάδα (22350) στην Πούντα (ανοιχτή μόνο το βράδυ από τις 19.30). Στην ταβέρνα Πρίµα Σέρα (23080) στην Πούντα με πλούσια κάβα κρασιών και δροσερές σαλάτες, φρέσκα ψητά ψαράκια και γλυκά που μυρίζουν Ελλάδα. Στον Άσπρο Γάτο (24274) στηνΠέρλια για ψαροθαλασσονοστιμιές. Στην ταβέρνα του Δημήτρη (22761, 23709) για νοστιμότατο κρέας από το χασάπικό τους κατευθείαν στο πιάτο σου.

Πού να διασκεδάσεις

Στο Ασκέλι στο Sail, με μουσικούλα και ποτάκι, θα αράξεις και θα χαλαρώσεις. Για νεαρόκοσμο ενδείκνυνται οι Μάσκες στην Πούντα. Ανάμεσα σε θάλασσα και ουρανό θα απολαύσεις τα αγαπημένα σου κοκτέιλ στις ταράτσες των ξενοδοχείων Poros Image καιΣειρήνα (22742). Στο Joy Art Bar στο λιμάνι και στο εξωτικό περιβάλλον του Malibu στην Πούντα, όπου το κέφι χτυπάει κόκκινο.

Τι να δεις

Τις αγαπημένες σου ταινίες στο Cine Diana (694 2653111) κάτω από τα αστέρια, πίνοντας κρύα αναψυκτικά.

Μιχάλης Κατζουράκης

Ζωγραφική, κατασκευές και γλυπτά σε ένα διάλογο ανάμεσα σε έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας, εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, πίνακες και μνημειακά γλυπτά. Κεντρικός άξονας της έκθεσης η ενότητα των επιτοίχιων έργων μεικτής τεχνικής, «Παράθυρα». Όπως περιγράφει ο ίδιος ο καλλιτέχνης: «Το ερέθισμα έρχεται από το δομημένο περιβάλλον, εκείνο όμως που έχει αποτυπώσει ίχνη μιας περασμένης ζωής – ερειπωμένοι τοίχοι, κατεστραμμένες μεσοτοιχίες, σφραγισμένες πόρτες ή παράθυρα από εγκαταλειμμένα κτίρια». Ως 25/7, Γκαλερί Citronne, Πόρος, Παραλία Πόρου

Κωδικός: 22460
Αστυνομία: 71111
Λιμεναρχείο: 71205
Δήμος: 70110
Πρώτες Βοήθειες: 71316

Πηγή: athensvoice.gr