Πού να κολυµπήσεις. Η πιο γνωστή και µεγαλύτερη παραλία του νησιού είναι των Αγίων Αναργύρων – αν πας µε καΐκι θα βρεις τη σπηλιά του Mπεκίρη για υπόγειες βουτιές. Για κοσµικές βουτιές στη παραλία Βρέλλο, για άνεση, επισκέψου την πλαζ της Aγίας Mαρίνας.

24325-53856Πολύ καλές είναι και οι παραλίες της Κουνουπίτσας, της Αναργυρείου Σχολής και του Λιγονερίου. Αµµουδιά θα βρεις στην παραλία του Aγίου Mάµα, βότσαλο στον Άγιο Nικόλαο. Για αποµόνωση πήγαινε στις Κουζουνός, Ξυλοκέριζα, Kαµάρες και Zωγεριά, εκεί και το περίφηµο µαγέρικο µε τον κοκκινιστό κόκορα.

Πού να µείνεις

Στο ξενοδοχείο Poseidonion Grand Hotel, µία από τις πιο κοσµικές βεράντες, που είναι πλήρως ανακαινισµένο (72308) ή στο Παλιό Λιµάνι στον ξενώνα Orloff Resort (75444), ένα όµορφο boutique hotel. Twin House Apartments (74432), σηµείωσε επίσης: το συγκρότηµα Nησιά στην Kουνουπίτσα (75000-10), το πανέµορφο Zoe’s Club (74447-8), τον παραδοσιακό ξενώνα Niriides (73392), το Armata Bοutique Hotel στην Nτάπια (72683), το Economou Mansion (73400) µε παραδοσιακό πρωινό και ασύρµατη σύνδεση wi-fi .

Πού να φας και να πιεις

Το Poseidonion Grand Hotel φιλοξενεί φέτος στο εστιατόριό του Οn the Verandah, τον εξαιρετικό σεφ Χριστόφορο Πέσκια, αλλά και το asian Freud Oriental. Για ψάρι και κοσµικές καταστάσεις στον Tαρσανά, για µαγειρευτό και ψάρι µεσηµέρι-βράδυ στην Eξέδρα. Μεσογειακές γκουρµέ γεύσεις στον Ορλώφ στο παλιό λιµάνι. Πίτσα και επίσης κοσµικότητες στο Il Padrino. Από τη µεριά των Σχολών (παραλία οργανωµένη) θα βρεις Το Νερό της Αγάπης µε µεσογειακή κουζίνα, τον κλασικό Πάτραλη για δυνατή ψαροφαγία, το Kaiki beach, εστιατόριο µε μεσογειακά πιάτα. Λάζαρος και Παχνί έχουν ελληνική κουζίνα και καλά ψητά. Για gourmet σουβλάκια στο Souvlaki Spetses, ενώ για αµυγδαλωτά Σπετσών θα πας στον Κλήµη ή στον Πολίτη. Ποτό στο Μπαλκόνι wine bar, στην Μπρατσέρα και στο Spetsa, ενώ πιο αργά στο Booze. Στο παλιό λιµάνι θα βρεις το Μουράγιο, µε καλή κουζίνα, για τρελό clubbing στο Stavento, στην ιστορική Figaro, που πια λέγεται Tole, και στο Guzel (το παλιό Εµπατή).

Kωδικός: 22980

Aστυνοµία: 73100

Λιµεναρχείο: 72245

∆ήµος: 22983 20010

Πρώτες Βοήθειες: 72472

Πηγή: athensvoice.gr