Τις πληγείσες αγροτικές περιοχές της Νάουσας από τη μεγάλη χαλαζόπτωση της 10-11ης Ιουνίου, επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι (Πέμπτη 4 Ιουλίου) ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Βασίλης Έξαρχος με τον Προϊστάμενο της τοπικής υπηρεσίας Ημαθίας-Πέλλας κ. Μιχάλη Κουντουρά και κλιμάκιο γεωπόνων, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιούν στην Ημαθία και Πέλλα.

episkepsi-exarchos-040713Στη σύντομη επίσκεψη του στη Νάουσα, ο κ. Έξαρχος συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο κ. Αναστάσιο Καραμπατζό μετέβη σε αγροτικές περιοχές του διευρυμένου δήμου (Νάουσα, Στράντζα, Μαρίνα κλπ.) και επισκέφθηκαν αγροτικές καλλιέργειες που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση. Ο κ. Καραμπατζός επανέλαβε το αίτημα του Δήμου για την άμεση ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών από τα συνεργεία του ΕΛΓΑ ώστε να προσδιοριστεί δίκαια το ύψος των αποζημιώσεων. Τόνισε ότι οι επιπτώσεις στην τοπική οικονομία από την πρωτοφανή θεομηνία είναι τεράστιες, αφού η αγροτική παραγωγή αποτελεί την κύρια πηγή εισοδήματος για χιλιάδες οικογένειες. Ζήτησε να ενισχυθεί ο αριθμός των συνεργείων-γεωπόνων που διενεργούν την καταγραφή των ζημιών και να καταβληθεί μέρος της αποζημίωσης ως προκαταβολή στους παραγωγούς προκειμένου να καλύψουν τις άμεσες υποχρεώσεις τους.

Ο κ. Έξαρχος, σε συνέχεια των επισκέψεων του στην ευρύτερη περιοχή μας, είπε ότι είναι γνώστης του τεράστιου προβλήματος και της καταστροφής της αγροτικής παραγωγής, ότι δηλώσεις αποζημίωσης έχουν υποβληθεί από 120 περιοχές των δύο Νομών (πόλεις, χωριά, οικισμοί) και ότι άμεσα θα αυξηθεί ο αριθμός των γεωπόνων σε περίπου 90. Τέλος, υπογράμμισε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών.