Ανατέθηκε εν τέλει η υπόθεση της παραχώρησης του Δημοτικού Σταδίου Βέροιας στο ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας (για παραχώρηση στη ΠΑΕ Βέροιας), το οποίο με τη σειρά του θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία,ώστε να έλθει εις πέρας το ζήτημα αυτό που έχει αναστατώσει όλο το Δήμο και για την ακρίβεια του δημότες.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας ξεκίνησε στην ώρα της με την παρουσία αντιπροσωπίας φιλάθλων της ΠΑΕ Βέροιας αλλά και με απαρτία των Δημοτικών Συμβούλων, καθώς το θέμα είχε κατ’ επείγουσα μορφή και η όσο τον δυνατόν ταχύτερη λήψη απόφασης θα έδινε επιτέλους μια λύση σε αυτότο τόσο σημαντικό ζήτημα που απασχολεί το Δήμο Βέροιας.

Η συνεδρίαση κύλισε σε υψηλούς τόνους, θα έλεγε κανείς και με αρκετή ένταση για αρκετούς από τους παρευρισκομένους, Δημοτικούς Συμβούλους.

Αρχικά, η Δήμαρχος προλόγισε του θέματος και ανέφερε τα εξής « Αγωνιζόμαστε όλοι και στόχος μας είναι ένας… να παίξει η ομάδα στην έδρα της. Να υπάρξει αθλητικός τουρισμός, η ομάδα να παραμείνει στη Βέροια. Είμαστε εδώ γιατί ήδη ειπώθηκαν πολλά, ήρθαμε για να ψηφίσουμε και να πάρουμε μια απόφαση». Επίσης, σημείωσε ότι παρότι ο κ. Τσαβδαρίδης, απουσιάζει, επικοινώνησε με τη Δήμαρχο για το θέμα (αν και την προηγούμενη φορά αναβλήθηκε η συνεδρίαση του θέματος γιατί δεν ήταν παρόν, ωστόσο υποχρεώσεις δεν του επέτρεψαν να παρασταθεί).

Ο κ.Παυλίδης σε εισήγηση του αρχικά σημείωσε με έντονο ύφος ότι «Δωρεάν δεν παραχωρούσε το νομικό πρόσωπο». Θέση στο ζήτημα πήρε και κ. Σοφρόνωφ, η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «Διαφωνούμε με την παραχώρηση και κατ’ επέκταση στην ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας» και επίπλέον έθιξε πολλά ακόμα ζητήματα επί του θέματος.

Παρόν ήταν και το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Βέροιας, το οποίο με ψήφισμα που εξέδωσε τίθεται εναντίον στην παραχώρηση του γηπέδου καθώς αποτελεί «δημοτική περιουσία και ανήκει στους δημότες».

Το σώμα των Δημοτικών Συμβούλων τελικώς κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας αποφάνθηκε με 19 ΝΑΙ και 4 Λευκά. Η υπόθεση ανατέθηκε στο ΚΑΠΑ για δημοπρασία, τη νόμιμη διαδικασία (διαγωνισμός και εκμίσθωση), χρονοβόρα μεν αλλά νόμιμη δε.

Από οσο φάνηκε βέβαια η απόφαση ευχαρίστησε τους φιλάθλους της Βέροιας, οι οποίοι σε κλίμα πανηγυρισμού αποχώρησαν από την αίθουσα συνεδριάσεων.

Με λίγα λόγια, η υπόθεση του Δημοτικού Σταδίου δεν έκλεισε ωστόσο εδώ θα είμαστε για να παρακολουθήσουμε την εξέλιξη της πορείας του…