Νησί σικάτο, με ωραία χωριά  και παραλίες, αρκετές επιλογές σε νυχτερινή διασκέδαση και εξαιρετικό φαγητό.

24303-53827Πού να κολυµπήσεις

Οι επιλογές είναι πολλές, ακολουθούν επιγραμματικά: Πλατύς Γιαλός, οργανωμένος, κοσμικός, μεγάλος και αμμώδης. Βαθύ, αμμώδης παραλία με τα όλα της. Χερρόνησος, στο βόρειο άκρο του νησιού, απομονωμένη και πολύ γραφική. Φασολού, κάποτε παραλία γυμνιστών με δεντράκια και ταβέρνα. Αποκοφτό, ήσυχη παραλία στη Χρυσοπηγή. Επτά Μάρτυρες, στο Κάστρο, βραχώδης παραλία, άγριο και πολύ όμορφο τοπίο. Καμάρες, η αξιοπρεπέστατη παραλία στο λιμάνι.

Πού να µείνεις

Στις Καµάρες στα Boulis Hotel (32122), Ζορµπάς (33329), Μαργαντώ (31927) και στο Delfini Hotel (33740), με εστιατόριο με σιφνέικη καταπληκτική κουζίνα. Το The Petali Village Hotel & Restaurant (33024) βρίσκεται στο Άνω Πετάλι και έχει θέα, πισίνα, δροσιά και πλούσια πρωινά. Ιδιαίτερο είναι στην Απολλωνία το Patriarca Boutique Hotel (32400, www.patriarca.gr), ένα αναπαλαιωµένο κτίριο παραδοσιακής αρχιτεκτονικής του 1650. Για διαμονή αστέρων το Elies Resorts (34000, www.eliesresorts.com), στο Βαθύ. Βραβευµένο ξενοδοχειακό συγκρότηµα πάνω στο κύµα.

Πού να φας και να πιεις 

Ρεβιθάδα, ρεβιθοκεφτέδες και το μαστέλο που φτιάχνεται με κρέας στη γάστρα  πρέπει να δοκιμάσεις οπωσδήποτε. Στο Κάστρο στο ρακάδικο Μηδέν στο Άπειρον σερβίρουν ωραίους μεζέδες, όπως και η ταβέρνα του Καπετάν Γιώργη που έχει και φρέσκο ψάρι. Στην Απολλωνία στου Αποστόλη το Κουτούκι (33186) θα ευχαριστηθείς μαγειρευτά, στον Ωκύαλο (32060) θα απολαύσεις gourmet πιάτα και καλό κρασί. Στις Καμάρες για ιταλικό οπωσδήποτε στο Οsteria da Claudio.

Στον Αρτεμώνα, η ταβέρνα Περιβόλι (31045) έχει εκτός από υπέροχη αυλή μέσα στο περιβόλι, εκπληκτική σιφνέικη και ελληνική κουζίνα με πρώτες ύλες απ’ το μποστάνι τους και χειροποίητα γλυκά (κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό). Στη Χερρόνησο στην ομώνυμη ψαροταβέρνα (33119) για αστακό ψητό ή αστακομακαρονάδα – έχει και φρέσκα ψάρια.
Για cocktails, ποτά και ωραίες ταξιδιάρικες μουσικές στο Folie στις Καμάρες. Από κει θα δεις και το πιο ωραίο ηλιοβασίλεμα. Στην Απολλωνία, στο πιο κομβικό σημείο της, βρίσκεται η Veranda για όλες τις ώρες και ειδικά το βράδυ για κοκτέιλ με μουσικές νύχτας nu jazz, soul και funk.

Στα στενά της χώρας, για καφέ το πρωί και ποτάκι το βράδυ, θα βρεις το Café Αρόδου. Για ρακές και μεζέδες από νωρίς στο καφενείο του Δρακάκη. Ο πολυχώρος Κυκλάδων Χώρος (32215) αξίζει επίσκεψης, καθώς φιλοξενεί εκθέσεις, διαθέτει εστιατόριο, bar, καφέ, καταστήματα και έχει καταπληκτική θέα.

Πού να ψωνίσεις 

Στο Biba Fashion θα βρεις ρούχα και αξεσουάρ για να είσαι κομψή και σέξι. Στη μπουτίκ της Νόρας, της όμορφης ιδιοκτήτριας, που βρίσκεται «κρυμμένη» σε ένα κήπο 2,5 στρ. στον πολυχώρο της Απολλωνίας, θα βρεις καλοκαιρινά trendy ρούχα σε πολύ καλές τιμές (M Missoni, 120% Lino, Pin Up, American Vintage, LTB κ.ά. )

Μη χάσεις

Η Σίφνος φημίζεται για την κεραμική της τέχνη. Ένα απ’ τα παλαιότερα καταστήματα με κεραμικά είναι η Περιστεριώνα (32121), στις Καμάρες, του Γιώργου και Συμεών Ατσώνιου. Εντυπωσιακά χρηστικά και διακοσμητικά κομμάτια.

Κωδικός: 22840
Αστυνοµία: 31210
Λιµεναρχείο: 33617
Δήμος: 2284360300
Πρώτες Βοήθειες: 31315

Πηγή: athenvoice.gr