Να εξεταστεί επειγόντως από τη Διοίκηση του ΟΓΑ η χορήγηση παράτασης κατά δύο τουλάχιστον μήνες (μέχρι τέλη Αυγούστου) της μέχρι του παρόντος ισχύουσας καταληκτικής ημερομηνίας (28ης Ιουνίου) για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον Οργανισμό από τους ασφαλισμένους αγρότες που έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση δόσεων, ζήτησε ο Αναπληρωτής Γραμματέας ΚΟ της ΝΔ και Βουλευτής Ημαθίας κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης με σχετική σημερινή επιστολή του.

tsavdaridis_lazaroswΑναλυτικότερα η επιστολή του κ. Τσαβδαρίδη στη Διοίκηση του ΟΓΑ έχει ως εξής:

«Σήμερα 28 Ιουνίου 2013 είναι η καταληκτική ημερομηνία για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στον ΟΓΑ σε όσους ασφαλισμένους αγρότες έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση δόσεων.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι πολλοί αγρότες, ιδιαίτερα της Ημαθίας, αδυνατούν να καταβάλουν εμπρόθεσμα τις εν λόγω εισφορές εξαιτίας των πρωτοφανών δυσμενών καιρικών συνθηκών και της σφοδρής χαλαζόπτωσης που έπληξαν βαριά τις καλλιέργειες τους και εξέτρεψαν τον οικονομικό προγραμματισμό τους, παρακαλώ όπως εξετάσετε επειγόντως την χορήγηση παράτασης της μέχρι του παρόντος ισχύουσας καταληκτικής ημερομηνίας, κατά τουλάχιστον 2 μήνες (έως τα τέλη Αυγούστου).

Με τον τρόπο αυτό, θα δοθεί η δυνατότητα στους υπαχθέντες στη ρύθμιση δόσεων αγρότες να επαναπροσδιορίσουν τα οικονομικά τους δεδομένα και κατά συνέπεια να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς τον ΟΓΑ.

Με τη βεβαιότητα ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στο συγκεκριμένο αίτημα, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις άμεσες ενέργειες σας».