Μπορεί οι εκδηλώσεις “Βέροια Εύηχη Πόλη” να είχαν οργανωθεί καλά και να αποτέλεσαν ένα μοναδικό τριήμερο για την πόλη, ωστόσο φαίνεται ότι είτε ο Δήμος δεν ήταν καλά οργανωμένος στα σημεία όπου διεξαγόταν η εκάστοτε εκδήλωση είτε οι πολίτες δεν έχουν συνείδηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η πλατεία Ωρολογίου όπου την περασμένη Παρασκευή, στα πλαίσια αυτών των εκδηλώσεων, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου έδωσε μια συναυλία διάρκειας περίπου 3 ωρών. Όπως ήταν αναμενόμενο πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε μπροστά στο παλαιό Δικαστικό Μέγαρο για να απολαύσει την Φιλαρμονική, όμως ο Δήμος φαίνεται δεν πίστευε, ότι όλος αυτός ο κόσμος θα δημιουργούσε σκουπίδια τόσα.. όσα να γεμίσουν οι υπάρχοντες κάδοι απορριμάτων, για να τοποθετήσει για εκείνη τη μέρα επιπλέον.

Βέβαια, το λάθος δεν είναι μόνο του Δήμου αλλά και των ίδιων των πολιτών της Βέροιας, οι οποίοι ενώ έβλεπαν τους κάδους σκουπιδιών γεμάτους συνέχιζαν να πετάνε ή καλύτερα να τοποθετούν τα σκουπίδια τους από πάνω…δημιουργώντας πύργους σκουπιδιών, ενώ λίγα βήματα παραπέρα από την πλατεία υπήρχαν άδειοι.

Εννοείται, όμως, ότι στο τέλος της συναυλίας υπήρχαν και σκουπίδια παντού πεταμενα κάτω.

Ο φακός του kathemera.gr ήταν εκεί και απαθανάτισε έναν από τους κάδους, ο οποίος κυριολεκτικά ξεχείλιζε από τα σκουπίδια και κόντευε να εκραγεί. Θα ήταν σημαντικό, λοιπόν, να υπάρχει προνοητικότητα πριν οργανωθεί το οτιδήποτε και οι πολίτες να γίνουμε λίγο περισσότερο συνειδητοποιημένοι διότι δεν έχει σημασία μόνο πως θα διασκεδάσουμε, αλλά πως θα διατηρήσουμε και τους χώρους που διασκεδάζουμε καθαρούς, από αυτό κρίνεται εξάλλου και η παιδεία μας!