Εκατό υποψήφιοι θα εισαχθούν στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), μέσω διαγωνισμού που θα διεξαχθεί αμέσως μετά το καλοκαίρι.

aitisiΣύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλουν τις αιτήσεις τους μέσα στο καλοκαίρι, ενώ θα καθίσουν στα θρανία για το πρώτο τεστ τον Σεπτέμβριο.

Προς το τέλος Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων για τις ογδόντα θέσεις αστυνομικών στη Σχολή Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ., κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014. Δικαίωμα εισαγωγής έχουν οι αστυνομικοί που ήδη εργάζονται ως ανθυπαστυνόμοι, αρχιφύλακες, υπαρχιφύλακες και αστυφύλακες και θέλουν να φοιτήσουν στη σχολή, προκειμένου να ανελιχθούν στην ιεραρχία της ΕΛ.ΑΣ.

Από το σύνολο των θέσεων, 8 θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως απόφοιτοι προηγουμένων ετών του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου χωρίς νέα εξέταση, ενώ οι υπόλοιπες 72 θέσεις θα καλυφθούν από υποψηφίους που θα συμμετάσχουν με το σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση του Ημερήσιου Γενικού Λυκείου ή Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου με εξετάσεις.

Πηγή: ethnos.gr