Όπως αναμενόταν, η Renault παρουσίασε επίσημα σήμερα τον turbo V6 κινητήρα, με τον οποίο θα πάρει μέρος στην turbo εποχή, κι έχει ονομασία Energy F1-2014.

Renault-Energy-F1-2014Θα έχει ιπποδύναμη κοντά στα 600 άλογα, με την κατανάλωση καυσίμου να είναι 35% λιγότερη (ορισμένη από τους κανονισμούς στα 100 κιλά καυσίμου ανά ώρα), καθώς ο περιοριστής στροφών θα πέσεις στις 15.000 σ.α.λ., από τις 18.000 σ.α.λ. που είναι σήμερα, ενώ κάθε οδηγός θα έχει στη διάθεσή του μόλις 5 κινητήρες για όλη τη σεζόν, αντί για 8 που έχει σήμερα.

Όσον αφορά το Σύστημα Ανάκτησης Ενέργειας (ERS), θα έχει απόδοση 161 ίππων (διπλάσια απ’ ό,τι σήμερα) και θα είναι 10 φορές πιο αποδοτικό από το τωρινό KERS, σύμφωνα πάντα με όσα ισχυρίζεται η γαλλική εταιρεία.

Οι δοκιμές των νέων μονάδων θα γίνουν τον Ιανουάριο, με τις ομάδες να θέλουν, αρχικά, να εξασφαλίσουν ότι όλα λειτουργούν όπως θα ήθελαν, διότι η αξιοπιστία είναι το πιο σημαντικό στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Μετά, εννοείται πως θα δουλέψουν για να τους κάνουν ακόμα πιο αποδοτικούς, διότι η απάντηση από τη Ferrari και τη Mercedes αναμένεται ισχυρή.

Πηγή: autoblog.gr