Πού να κολυµπήσεις. Τα πρωτεία κατέχει η δυτική ακτή. Ολόλευκο βότσαλο και τιρκουάζ νερά, εικόνες Καραϊβικής.

24488-54300Εγκρεµνοί:  Θα κατεβείς 350 σκαλιά, τα τελευταία µάλιστα σχεδόν κατακόρυφα. Πόρτο Κατσίκι: Εντυπωσιακό τοπίο, δικαίως πολυβραβευµένη και ξακουστή παραλία. Πολύς, πολύς κόσμος, πρόβλημα πάρκινγκ κ.λπ. Κάθισµα: Ακόµα µια παραλία-ντίβα. Κάμπινγκ, beach bar, σειρές από οµπρέλες, αµέτρητα αυτοκίνητα, χαµός. Γιαλός: Πολύ όµορφη και µεγάλη παραλία. Παραλία Ρούδας: Γραφικός κολπίσκος µε κρυστάλλινα νερά και ωραία ταβερνάκια. Καλαμίτσι: Πρώην απάτητο «καταφύγιο», νυν πολυσύχναστη, αλλά ακόμα «άγρια» παραλία της δυτικής πλευράς. Αγιοφύλι: Πάρε το καραβάκι µπροστά από την ταβέρνα Dolphin στη Βασιλική και σε 15 λεπτά θα βρίσκεσαι στην πανέµορφη αυτή µικρή παραλία (µαζί µε πολλούς άλλους). Πηγαίνει και µονοπάτι.


Πού να µείνεις 

Amadryades Villas (26450, www.amadryades-villas.gr) Τρεις ανεξάρτητες πέτρινες βίλες με πισίνα και υπέροχη θέα στο ηλιοβασίλεμα, χαμένες μέσα στο πράσινο, στα Χορτάτα, πάνω από την παραλία Κάθισμα. Απαραίτητο αυτοκίνητο για την πρόσβαση.

Πού να φας

Στο Μεγανήσι η διάσημη Trattoria Vezene για ντόπιες κωλοχτύπες με πάστα και κοσμική κοσμοσυρροή. Στο Μπαλκονάκι, στον Άγιο Πέτρο, θεσπέσια µαγειρευτά. ∆οκίµασε κόκορα κοκκινιστό µε χοντρό µακαρόνι και κολοκυθανθούς. Στην Αύρα, έξω από το Αθάνι, για µαγευτική θέα και φρέσκο ψάρι. Η ψαροταβέρνα Μηνάς, στο 3ο χλµ. Νυδρίου-Λευκάδας, είναι διάσηµη και το αξίζει, το ίδιο και ο περιβόητος Ξούρας. Για πιο cult ατμόσφαιρα, υπάρχει και Η ανάσα του Ζορμπά. Στη Ρούβα, στην οµώνυµη γραφική παραλία για σουφλέ σπεσιαλιτέ, νοστιµότατο spicy σαγανάκι.

Κωδικός: 26450
Αστυνοµία: 29370
Λιµεναρχείο: 22322
∆ήµος: 23000
Πρώτες Βοήθειες: 25371
Πληροφορίες Ξενοδοχείων:  24539
Δωμάτια & Διαμερίσματα:  21266-7

Πηγή: athensvoice.gr