Στα πλαίσια της αναβίωσης του εθίμου του Κλήδονα, η Ε. Λ. Β. διοργανώνει για μια ακόμα συνεχόμενη χρονιά την καλοκαιρινή πολιτιστική εκδήλωση, στο Κομνήνιο Βέροιας – σο Κουμανίτς μερέα -, το Σάββατο, στις 22 Ιουνίου 2013, στις 9:00μ.μ.

afisa klidonas 2013Και τη φετινή χρονιά το πρόγραμμα περιλαμβάνει το παραδοσιακό «άναμα της φωτιάς», την παρουσίαση χορευτικών συγκροτημάτων και το παραδοσιακό γλέντι με την συμμετοχή καταξιωμένων ποντίων καλλιτεχνών.

Συγκεκριμένα θα χορέψουν το παιδικό και το εφηβικό από τα τμήματα της Λέσχης και κατόπιν θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι με πολλούς νέους άξιους συνεχιστές της ποντιακής παράδοσης. Συγκεκριμένα στο τραγούδι θα είναι οι Εφραιμίδης Πόλυς, Καλιοντζίδης Χρήστος, Κουβρακίδης Αντώνης, Σιαμίδης Άκης και Φιλιππίδης Γιάννης, στη λύρα οι Ιωσηφίδης Γιώργος, Κυρκενίδης Παντελής, Μουρατίδης Σωκράτης, Τσανασίδης Γιάννης και Χωραφαΐδης Δαμιανός, στο αγγείο ο Τσανασίδης Μιχάλης, στο νταούλι ο Δημήτρης Ουσταμπασίδης και τέλος στο αρμόνιο ο Γιάννης Γκαντίδης.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ε. Λ. Β. ευχαριστεί, όλους όσους με διαφορετικούς τρόπους στήριξαν την προετοιμασία και της φετινής εκδήλωσης και προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της Λέσχης να χορέψουν και να χαρούν την 8η συνεχόμενη χρονιά του Κλήδονα.