Δύο βραβεία και μία σημαντική διάκριση κέρδισε η ομάδα φοιτητών του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ. που συμμετείχε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Διεθνούς Ποινικού Δικαίου που πραγματοποιήθηκε από 22 έως 26 Απριλίου 2013, στη Χάγη, υπό την αιγίδα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, με τη συμμετοχή ορισμένων από τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου.

img_0023Συγκεκριμένα, η ομάδα φοιτητών του Τμήματος Νομικής κέρδισε:

(α) το βραβείο για την καλύτερη Εισαγγελία ανάμεσα σε όλες τις ομάδες (που προέκυψε από το συνδυασμό της βαθμολογίας γραπτών και προφορικών).

(β) το βραβείο της καλύτερης μη αγγλόφωνης ομάδας στο διαγωνισμό συνολικά (αφήνοντας “πίσω” πανεπιστήμια μεγάλων χωρών της ηπειρωτικής Ευρώπης, της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, της Ασίας και της Αφρικής).

Αν και η ομάδα συμμετείχε για πρώτη φορά σε αυτόν το διαγωνισμό, ήρθε τελικά 4η μεταξύ 60 συνολικά πανεπιστημίων από όλο τον κόσμο.

Οι φοιτητές που συμμετείχαν στην ομάδα, η οποία εργάστηκε υπό την επιστημονική ευθύνη της Καθηγήτριας του Τμήματος Νομικής του Α.Π.Θ., Ελισάβετ Συμεωνίδου – Καστανίδου είναι αλφαβητικά, οι: Στέργιος Αϊδινλής (4ο έτος), Ιφιγένεια Ξανθοπούλου (4ο έτος), Δάφνη Λίμα (2ο έτος μεταπτυχιακού) και Άλκης Τριανταφυλλίδης (3ο έτος). Την προετοιμασία της ομάδας ανέλαβαν ο Διδάκτορας του Τμήματός Νομικής, Ιωάννης Ναζίρης και ο Λέκτορας του Τμήματος Νομικής, Κωνσταντίνος Χατζηκώστας.

Τα βραβεία παραδόθηκαν στο Τμήμα Νομικής, στη συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της 21/5/2013, η οποία και αποφάσισε, ομόφωνα, τη συμμετοχή του Τμήματος και στον επόμενο διαγωνισμό, που θα διεξαχθεί κατά το ακαδημαϊκό έτος 2013 – 2014.

Φωτογραφία: (από αριστερά προς δεξιά) Κωνσταντίνος Χατζηκώστας, Στέργιος Αϊδινλής, Δάφνη Λίμα, Ιφιγένεια Ξανθοπούλου, Λάζαρος Τριανταφυλλίδης, Ιωάννης Ναζίρης.