Aπό την Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Β/βάθμιας Εκπ/σης Δήμου Βέροιας θέλωντας να ευχαριστήσει τους εθελοντές καθηγητές του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της πόλης μας ανακοίνωσε τα εξής:

ethelontes_kathigites“Η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Β/βάθμιας Εκπ/σης Δήμου Βέροιας, λειτουργώντας σαν αποδέκτης εκκλήσεων για βοήθεια άλλοτε γονιών και άλλοτε μαθητών, με πολύ μεγάλη προσπάθεια και χωρίς να έχει προηγούμενη εμπειρία, με μόνο γνώμονα τις ανάγκες των καιρών γι’ ανθρώπινη βοήθεια, και παράλληλα την ανάγκη των εφήβων μαθητών να συνεχίζουν να ελπίζουν και να ονειρεύονται παρά τις άκρως δυσοίωνες προοπτικές που εμφανίζονται από παντού για τον τόπο μας, αποφάσισε και ξεκίνησε από πέρυσι τον Ιανουάριο το Κοινωνικό Φροντιστήριο με συνεχείς εκκλήσεις για εθελοντές καθηγητές. Προς τιμήν τους βρέθηκαν, παρά τα όποια οικονομικά και προσωπικά τους προβλήματα, όπως το πρόβλημα της ανεργίας που μαστίζει και τον κλάδο των εκπαιδευτικών, πρόσφεραν με ιδιαίτερη αφοσίωση αφιλοκερδώς τη φροντίδα τους και τις γνώσεις τους στα παιδιά μας και για πρώτη φορά στην Πόλη μας ξεκίνησε ένας τέτοιος εθελοντικός αγώνας.

Ο αριθμός των μαθητών πέρυσι άγγιζε τους 32, το εγχείρημα ήταν δύσκολο, τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε ήταν πολλά. Πολύτιμος βοηθός σ’ αυτή μας την προσπάθεια, ήταν ο τότε Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας του Δήμου Βέροιας , ο οποίος στάθηκε δίπλα μας, αντιμετωπίζοντας μαζί μας κάθε αρνητική συγκυρία, και τον ευχαριστούμε από καρδιάς γι’ αυτό, όπως και όλα τα μέλη της Σχολικής Επιτροπής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Φέτος, τη σχολική χρονιά 2012-2013, ο αριθμός των μαθητών που αδυνατούσαν οικονομικά να παρακολουθήσουν ιδιωτικά φροντιστήρια πολλαπλασιάστηκε λόγω των συνθηκών κι άγγιξε τους 80, οπότε τα πράγματα για μας ήταν πολύ πιο δύσκολα, γιατί οι ανάγκες για εθελοντές καθηγητές ήταν ακόμη μεγαλύτερες. Για μια ακόμη φορά, οι εκπαιδευτικοί μας ήταν στις επάλξεις, έτοιμοι να τιμήσουν τους επιστημονικούς τους τίτλους και με διάθεση ανθρώπινη πάνω απ’ όλα, προσέφεραν τις γνώσεις τους στα παιδιά μας αφιλοκερδώς και αφιερώνοντας χωρις φειδώ τον κόπο και το χρόνο τους σ΄ένα έργο πολύ ανθρώπινο και αντάξιο του λειτουργήματός τους. Ο αριθμός αυτών των Εκπαιδευτικών φέτος πέρασε τους 20, κι αυτό είναι ότι πιο αισιόδοξο στην κατά τα άλλα άκρως απαισιόδοξη Ελληνική πραγματικότητα.

Κοντά στους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά μας είχαμε πολύτιμη συμπαραστάτιδα και την ψυχολόγο Κα Αναγνώστου Ειρήνη, που πρόσφερε τις γνώσεις και την επιστημονική της βοήθεια,και γι αυτό την ευχαριστούμε ιδιαίτερα.

Για όλα τα παραπάνω θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε δημόσια σαν Ένωση ΓονέωνΒ΄/βάθμιας Εκπαίδευσης, πρώτα απ’ όλα τους Εθελοντές καθηγητές μας, και αυτούς που πρόσφεραν το πολύτιμο έργο τους τη σχολική χρονιά 2012, και αυτούς που αγωνίστηκαν ξεπερνώντας τον εαυτό τους τη σχολική χρονιά 2012-2013.

ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ ΙΑΚΩΒΟΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΜΠΕΛΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ ΟΛΓΑ – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ

ΖΕΡΒΑΚΗ ΜΑΡΙΑ – ΦΥΣΙΚΟΣ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΦΥΣΙΚΟΣ

ΓΕΩΡΓΟΥΔΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΦΥΣΙΚΟΣ

ΖΩΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΦΥΣΙΚΟΣ

ΠΑΝΤΕΡΜΑΡΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – ΧΗΜΙΚΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΧΗΜΙΚΟΣ

ΔΑΜΟΣ ΠΕΤΡΟΣ – ΒΙΟΛΟΓΟΣ

ΑΡΓΥΡΙΔΟΥ ΤΑΝΙΑ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΠΕΤΟΥΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΥ ΤΑΝΙΑ – Η/Υ

ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

TZHMA ΟΛΥΜΠΙΑ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΟΥ ΑΛΕΞΙΑ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΣΑΠΟΓΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΚΑΤΣΟΥΛΗ ΒΙΒΗ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΛΕΝΗ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΥ ΚΙΚΗ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΜΥΤΗΛΗ ΝΑΤΑΛΊΑ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΣΚΟΥΠΡΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΑΡΙΟΣ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΤΑΧΜΑΤΖΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

ΤΣΙΑΡΑ ΑΦΡΟΔΙΤΗ – ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Βέροιας κι ελπίζουμε αναλόγως των συνθηκών να είναι και την επόμενη σχολική χρονιά στο πλευρό μας”.