Οι ειδικοί ασφαλείας της Symantec έχουν εντοπίσει μια ψευδή ιστοσελίδα σύνδεσης στο Facebook, η οποία υπόσχεται στους χρήστες πρόσβαση σε περιεχόμενο που σχετίζεται με την ποδοσφαιρική ομάδας της Ρεάλ Μαδρίτης.

Facebook-Phishing-Scam-Leverages-Name-of-Real-Madrid-Football-ClubΌταν τα ανυποψίαστα θύματα εισάγουν το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού τους, μεταφέρονται στην πραγματική σελίδα της ποδοσφαιρικής ομάδας στο Facebook, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε υποψία. Τα στοιχεία των θυμάτων όμως αποστέλλονται σε έναν διακομιστή που ελέγχεται από τους εγκληματίες.

Με τον τρόπο αυτό, τα στοιχεία σύνδεσης που υποκλέπτονται χρησιμοποιούνται από τους επιτήδειους για την απόκτηση μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης στους λογαριασμούς των θυμάτων και ενδεχόμενη εκμετάλλευση τους για spam εκστρατείες και άλλες κακόβουλες ενέργειες.

Για να προστατευτείτε από τέτοιου είδους απάτες, βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τα στοιχεία πρόσβασης μόνο στην νόμιμη σελίδα του Facebook, η οποία προστατεύεται μέσω ασφαλούς “https” σύνδεσης.

Πηγή: secnews.gr