«Απόψε τελειώνουμε με την κυβέρνηση της καταστροφής» είπε από το Σύνταγμα ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι από την κεντρική πλατεία της χώρας, ο λαός στέλνει το μήνυμα στους έντρομους εντολοδόχους της τρόικας. «Ο πολιτικός σας χρόνος τελείωσε».

syntagma_tsiprasΣτέλνοντας μήνυμα στον πρωθυπουργό, είπε κ. Σαμαρά, τελειώσατε. Μόνο αφήστε παρακαλώ στη θέση τους τα ασημικά που απέμειναν, γιατί δεν σας ανήκουν. Ανήκουν στον ελληνικό λαό.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι έχει εκθέσει τη χώρα διεθνώς. «Σε αυτή τη βίαιη ενέργεια, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια για επιβολή του σκότους στις ζωές των ανθρώπων είστε απελπιστικά μόνος, αλλά όχι εντελώς μόνος», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Απομονώσατε και διαπομπεύσατε τη χώρα διεθνώς. Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου θέτει επιτακτικά θέμα ανοίγματος της ΕΡΤ και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ακόμα και η αγαπημένη σας κ. Μέρκελ αρνήθηκε να ταυτιστεί μαζί σας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Είπε ακόμα ότι «σε αυτή τη βίαιη ενέργεια, στο κλείσιμο της ΕΡΤ, στην προσπάθεια για επιβολή του σκότους στις ζωές των ανθρώπων είστε απελπιστικά μόνος, αλλά όχι εντελώς μόνος … Όλοι ενώνουν τη φωνή τους ενάντια στο σκοτάδι. Ένας μόνο σύμμαχος σας έμεινε κ. Σαμαρά. Η Χρυσή Αυγή. Μόνο οι νεοναζί συμφωνούν με τα αίσχη σας».

«Το πραξικόπημα του κ. Σαμαρά στην ΕΡΤ, ο αποκεφαλισμός χιλιάδων εργαζομένων αλλά και του δικαιώματος του Έλληνα πολίτη στην ενημέρωση, ανέδειξε τα όρια της πολιτικής των μνημονίων και της κυβέρνησης Σαμαρά», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «έπεσε στην παγίδα του ψεύτικου success story του. Είδε τον εαυτό του, στον ακροδεξιό του καθρέφτη, ως μεγάλο Ναπολέοντα των μνημονίων. Και δεν είδε, ούτε πρόβλεψε, το Βατερλό που του προετοίμαζαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ και η μεγάλη πλειοψηφία το λαού μας… Ήθελε να δείξει στην τρόικα, με το κύμα των απολύσεων, καλή διαγωγή…. Αυτές ήταν και είναι οι επιδιώξεις του, όσα παραμύθια και αν λέει περί μεταρρυθμίσεων και εξυγίανσης. Γιατί αν ήθελε μεταρρυθμίσεις και εξυγίανση, αν ήξερε τι σημαίνει μεταρρυθμίσεις και εξυγίανση, αν δεν θεωρούσε μεταρρύθμιση τη βαρβαρότητα και εξυγίανση τον αυταρχισμό, τότε δεν θα είχε συνδέσει την πρωθυπουργία του με την πιο μαύρη περίοδο της ΕΡΤ».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, πρώτα θα πληρώνονται οι συντάξεις και οι μισθοί. Πρώτα θα εξασφαλίζεται φαγητό, νερό, ρεύμα και φαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανθρώπους και μετά θα ξεπληρώνουμε τους τόκους, τα πανωτόκια και τους τοκογλύφους» και δεσμεύθηκε για «διαγραφή χρεών και απαγόρευση πράξεων αναγκαστικής είσπραξης για όσους διαβιούν κάτω από το όριο φτώχιας, τη μερική διαγραφή χρεών σε ποσοστό αντίστοιχο με τη μείωση του εισοδήματος κατά τα χρόνια του Μνημονίου».

Πηγή: skai.gr