Με το Διοικητικό Συμβούλιο και το νομικό σύμβουλο της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Λάζαρο Κουμπουλίδη συναντήθηκε το απόγευμα της περασμένης Πέμπτης 13 Ιουνίου ο βουλευτής Θεσ/νίκης του Κομουνιστικού Κόμματος Ελλάδος κ. Θεοδόσης Κων/νίδης με τη συνοδεία των συνεργατών του και της Δημοτικής Συμβούλου Βέροιας κας Ιωάννας Σοφρώνοφ.

elv_kkeΚατά τη συνάντηση έγινε μια γενική αναφορά από πλευράς της Ε.Λ.Β. στο Ποντιακό ζήτημα και στη συνέχεια έγινε μία σύντομη αλλά ουσιαστική συζήτηση επί του κειμένου της ερώτησης που κατέθεσε ο κ. Κων/νίδης στο Ελληνικό Κοινοβούλιο την 11/06/2013 σχετικά με το Παράνομο καθεστώς Διοίκησης του Ιδρύματος Π. Σουμελά. Ο κ. Κων/νίδης ενημερώθηκε για τις μέχρι τώρα ενέργειες της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας και για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ τονίστηκε για άλλη μια φορά η σημαντικότητα της αλλαγής του τρόπου λειτουργίας του Ιδρύματος, όπως έχει τονίσει ομόφωνα η Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και επίσης έχει γνωμοδοτήσει η Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Τέλος, ο κ. Κων/νίδης ξεναγήθηκε στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο της Ε.Λ.Β. ενώ πριν την αναχώρησή του τόνισαν αμφότερες οι πλευρές τη διάθεση τους για περαιτέρω συνεργασία επί των κρίσιμων θεμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού και της υπόθεσης του Ι. Ιδρύματος της Π. Σουμελά.