Την Τρίτη αναμένεται τελικά, κατά πάσα πιθανότητα, η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για το εάν θα χορηγήσει προσωρινή εντολή που θα «παγώνει» την κοινή υπουργική απόφαση τερματιστεί την λειτουργία της ΕΡΤ.

BDB6D9B6A7D41A8F44802DF62590C2BCΗ απόφαση του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αφορά προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ, μέσω της οποίας το συνδικαλιστικό όργανο ζητά την ακύρωση της επίμαχης απόφασης για κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, και παράλληλα το άνοιγμά της με προσωρινή διαταγή.

Πρέπει ωστόσο να σημειωθεί πως σε κάθε περίπτωση η έκδοση της προσωρινής διαταγής θα αφορά το εάν θα επαναλειτουργήσει προσωρινά η ΕΡΤ, όμως δεν ανατρέπει την απόφαση της κυβέρνησης για το κλείσιμό της, καθώς η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν προσβάλλεται δικαστικά ούτε ακυρώνεται αναδρομικά ακόμα και αν δεν υπερψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής.

Μόνον η κοινή απόφαση των υπουργών κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Σίμου Κεδίκογλου που εκδόθηκε αναφορικά με την υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, θα κριθεί δικαστικά και θα απασχολήσει το ΣτΕ, καθώς ήδη έχει δοθεί δικάσιμος για τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: skai.gr