Η Lego, όνομα οικείο σε όλα τα παιδιά με δημιουργικό πνεύμα, έχει αντιμετωπίσει πολλές προκλήσεις κατά τη διάρκεια των τελευταίων οκτώ δεκαετιών. Όμως, αυτή τη φορά, τα σχέδια του τρίτου μεγαλύτερου κατασκευαστή υλικού παιχνιδιών στον κόσμο για άμεση πρόσληψη 100 επιπλέον μηχανικών και τεχνικών ήταν υπερβολικά φιλόδοξα. Ωστόσο, εντός λίγων μηνών, εξασφαλίστηκαν τα τέσσερα πέμπτα αυτών των ειδικευμένων εργαζομένων.

lego_work«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχα ακούσει ποτέ για το EURES», δηλώνει ο Mads Fruelund, σύμβουλος σε θέματα προσλήψεων στην έδρα της LEGO Group στη Billund. «Όμως, όταν με προσέλαβε η εταιρεία πέρυσι το καλοκαίρι, άρχισα να αναζητώ τρόπους προκειμένου να προσλάβω όλους αυτούς τους μηχανικούς και τεχνικούς. Η αναζήτησή μου με οδήγησε στους συμβούλους EURES της Δανίας, οι οποίοι με βοήθησαν πολύ.»

Οι σύμβουλοι προέρχονται από το Workindenmark, που είναι μέλος του δικτύου EURES και φέρνει σε επαφή εταιρείες της Δανίας με άτομα από διάφορες χώρες που αναζητούν εργασία. Η LEGO Group βρίσκεται σε διάλογο με την εν λόγω οργάνωση εδώ και αρκετά χρόνια.

«Όταν ανέφερα στους συμβούλους τις ανάγκες μου για πρόσληψη προσωπικού, μου απάντησαν ότι δεν θα δημοσίευαν απλώς στον δικτυακό τους τόπο τις θέσεις εργασίας μας στα αγγλικά, αλλά επίσης θα δημοσίευαν τις θέσεις εργασίας μας στο πλαίσιο ευρωπαϊκών εκδηλώσεων εύρεσης εργασίας», προσθέτει ο Mads.

Πορτογαλία, σημαντικό κέντρο για τη βιομηχανία πλαστικών

Η LEGO Group αναζητούσε κυρίως κατασκευαστές εργαλείων, οι οποίοι σπανίζουν σε ολόκληρη την Ευρώπη. Μετά από περαιτέρω έρευνα, η ομάδα EURES συνέστησε στη LEGO Group να επικεντρώσει τις προσπάθειες πρόσληψης προσωπικού στην Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τον Mads, στην Πορτογαλία υπάρχουν πολλοί μηχανικοί και κατασκευαστές εργαλείων και η χώρα διαθέτει αναπτυσσόμενη βιομηχανία πλαστικών. «Έτσι, οι σύμβουλοί μου με έφεραν σε επαφή με τους πορτογάλους συναδέλφους τους. Σύντομα είχα προγραμματίσει τέσσερεις συνεντεύξεις στο πλαίσιο της εκδήλωσης ευρωπαϊκών ημερίδων εργασίας στη Λισαβόνα τον Οκτώβριο του 2012, όπου γνώρισα πολλούς άλλους υποψηφίους. Η LEGO Group προσέλαβε τελικά έναν ιδιαίτερα καταρτισμένο πορτογάλο κατασκευαστή εργαλείων και το τμήμα του με προτρέπει να συνεχίσω τις προσλήψεις στο εξωτερικό».

«Για το EURES η συνεργασία αυτή ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, και μια φημισμένη εταιρεία όπως η LEGO Group μπορεί να ενθαρρύνει και άλλες εταιρείες να ανακαλύψουν τις υπηρεσίες του EURES», δηλώνει ο Steffen Aamøe Gottfredsen, σύμβουλος EURES στο Workindenmark.

Η συνεργασία της LEGO με το EURES θα συνεχιστεί και, όπως σημειώνει ο Mads, ο χρόνος που αφιέρωσε ο ίδιος και η εταιρεία και οι προσπάθειες που κατέβαλαν για τις προσλήψεις απέφεραν καρπούς. «Αποκτήσαμε πολύτιμες εξειδικευμένες γνώσεις και θα παραστούμε οπωσδήποτε και σε άλλες εκδηλώσεις αφιερωμένες στις προσλήψεις.»

Πηγή : epixeiro.gr