Από το Μ-Λ ΚΚΕ Ημαθίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση για το κλείσιμο της ΕΡΤ:

Με μια φασιστικού τύπου ενέργεια η κυβέρνηση Σαμαρά προχώρησε με διαδικασίες εξπρές στο κλείσιμο όλων των σταθμών της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Πρόφαση για τη φασιστική αυτή ενέργεια της κυβέρνησης αποτέλεσε το μεγάλο κόστος της λειτουργίας της ΕΡΤ καθώς και η αδιαφάνεια στη λειτουργία της, όπως δήλωσε ο υπουργός προπαγάνδας της κυβέρνησης Κεδίκογλου.

m-l kke
Στο διάγγελμα του από το μέγαρο Μαξίμου και μετά την υπογραφή μιας ακόμα πράξης νομοθετικού περιεχομένου, επιχείρησε να ρίξει τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης στους εργαζόμενους. «Ξέχασε» όμως ο κυβερνητικός Γκαιμπελίσκος να μας θυμίσει για το ποιος διόριζε τις διοικήσεις της ΕΡΤ, ποιος επέβαλε στους εργαζόμενους να λιβανίζουν τις εκάστοτε κυβερνητικές επιλογές και πάνω απ’ όλα «ξέχασε» να μας εξηγήσει γιατί δεν πληρώνουν τα χρέη τους οι ιδιωτικοί σταθμοί και όμως αφήνονται ανενόχλητοι να οργιάζουν μέσα στην αδιαφάνεια και το σκοτεινό πόλεμο των συμφερόντων.

Αν και δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον οφείλουμε να υπενθυμίσουμε στον κ. Κεδίκογλου ότι όταν ρωτήθηκε στη Βουλή, γιατί δεν εισπράττει τα 350.000.000 που οφείλουν οι ιδιωτικοί σταθμοί απ’ τη χρήση των συχνοτήτων, απάντησε ότι αυτός ΠΟΤΕ δεν θα βάλει την υπογραφή του για την απόλυση έστω και ενός εργαζομένου στα ΜΜΕ. Όμως δεν είχε καμία δυσκολία σήμερα να βάλει την υπογραφή του για την απόλυση 2656 εργαζόμενων μέσα σε μερικά λεπτά της ώρας!

Δημοκράτες, εργαζόμενοι,
Είναι φανερό ότι η σημερινή βαθιά αντιλαϊκή απόφαση της κυβέρνησης βρίσκεται σε απόλυτη συμφωνία με τις υποδουλωτικές συμφωνίες κυβέρνησης και τρόικα που έχουν οδηγήσει τον ελληνικό λαό στον αφανισμό. Η σημερινή απόφαση έρχεται σε απόλυτη συμφωνία για τις χιλιάδες απολύσεις που απαιτεί η Ε.Ε. και το ΔΝΤ, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της υποτέλειας που εφαρμόζει η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Οι σημερινές απολύσεις είναι η αρχή μιας νέας επίθεσης σε όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο ή σε οργανισμούς του δημοσίου. Ταυτόχρονα οι σημερινές αποφάσεις αποτελούν και μία προσφορά στα σκοτεινά συμφέροντα που κρύβονται πίσω απ’ τους καναλάρχες των ιδιωτικών συμφερόντων που αρκετό καιρό τώρα απαιτούσαν το κλείσιμο ή τον περιορισμό της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, έτσι ώστε να οργιάζουν πλέον μόνοι τους στο χώρο των ΜΜΕ και να αλωνίζουν κατά τα συμφέροντά τους. Γι’ αυτό άλλωστε και κάθε άλλο παρά αισθάνθηκαν δυσάρεστα αρκετοί απ’ αυτούς απ’ την απόφαση αυτή.

Το κλείσιμο της ΕΡΤ έχει πολλαπλές επιπτώσεις για την ελληνική κοινωνία. Το κλείσιμο της δημόσιας ραδιοφωνίας και τηλεόρασης αποκόπτει εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες απ’ την επικοινωνία αφού οι ιδιωτικοί σταθμοί εκπέμπουν μόνο εκεί που τους συμφέρει και που έχει εμπορική αξία. Επίσης παρά τις όποιες ενστάσεις για το ρολό της ΕΡΤ και της εκάστοτε κυβερνητικές παρεμβάσεις, το πρόγραμμα της ΕΡΤ ήταν σαφέστατα πιο ποιοτικό από αυτά των ιδιωτικών σταθμών. Τέλος το κλείσιμο της ΕΡΤ οδηγεί χιλιάδες οικογένειες στην καταστροφή τη στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για ανάκαμψη και φως στο βάθος του τούνελ.

Το Μ-Λ ΚΚΕ καταγγέλλει με δριμύτητα την φασιστικού τύπου απόφαση της κυβέρνησης.
Απαιτεί την άμεση απόσυρση της πρωτοφανούς αντιδημοκρατικής έμπνευσης πράξης νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης!

Απαιτεί το σταμάτημα των χιλιάδων απολύσεων των εργαζομένων που δουλεύουν στην ΕΡΤ!
Ο μοναδικός δρόμος πρέπει να είναι η άμεση συντονισμένη δράση όλων των εργαζομένων ενάντια στη πολιτική της υποτέλειας, των απολύσεων και της εξαθλίωσης!