Την αντίδρασή της στο κλείσιμο της ΕΡΤ εκφράζει η Δήμαρχος Βέροιας Χ. Ουσουλτζόγλου, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους χαμιλόμισθους της ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα, η Δήμαρχος Βέροιας αναφέρει:

xaroulaΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΑΝΑΣΤΗΜΑ
ΔΕΝ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΙΩΠΗΛΟΙ ΣΕ ΤΥΦΛΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ

Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου με την οποία η κυβέρνηση έκλεισε ξαφνικά τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, θεωρώ ότι είναι ανόητη και παράλογη και απολύτως αρνητική για την ανάδειξη των ζητημάτων της Περιφέρειας. Με δεδομένο μάλιστα ότι η ΕΡτ3 ήταν το μόνο κανάλι Πανελλαδικής εμβέλειας που πρόβαλε κυρίως τις ειδήσεις της περιοχής μας.
Οι παθογένειες της δημόσιας τηλεόρασης, γνήσιο δημιούργημα του πελατειακού πολιτικού συστήματος της χώρας, δεν διορθώνονται με αντιδημοκρατικές αποφάσεις εν κρυπτώ και ερήμην της κοινωνίας και των εργαζομένων.

Αν το Γενικό Λογιστήριο του κράτους ή το Υπουργείο Οικονομικών έπρεπε να αποφασίσει περικοπές μπορούσε αξιοκρατικά να μειώσει υψηλούς μισθούς να καταργήσει πολυδάπανες εκπομπές να λειτουργήσει ορθολογικά αναδιαρθρώνοντας την κρατική ραδιοτηλεόραση.
Τάσσομαι ανεπιφύλακτα αλληλέγγυα στους χαμηλόμισθους εργαζόμενους της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και καταγγέλλω την κατάργηση της ζώσας ραδιοτηλεοπτικής μας ιστορίας με δεδομένο τον πλούτο του ιστορικού αρχείου και της μοναδικής ηχοθήκης της ΕΡΤ, που δημιουργήθηκαν από εργαζόμενους με ποιότητα και μεράκι.

Τρομοκρατούμε με την βιαιότητα αυτών των πράξεων νομοθετικού περιεχομένου, που φοβούμαι ότι απροειδοποίητα θα χτυπήσουν και τις πόρτες των Δημοτικών Επιχειρήσεων Κοινωνικών και Πολιτιστικών παροχών.

Δεν πρόκειται να ανεχθούμε και να σιωπήσουμε μπροστά σε τυφλά και οριζόντια «χτυπήματα»