“Όταν ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους, δεν διαμαρτυρήθηκα, γιατί δεν ήμουν Εβραίος. Όταν ήρθαν για τους κομμουνιστές δεν φώναξα, γιατί δεν ήμουν κομμουνιστής. Όταν κατεδίωξαν τους τσιγγάνους, ούτε τότε φώναξα, γιατί δεν ήμουν τσιγγάνος. Όταν έκλεισαν το στόμα των Ρωμαιοκαθολικών που αντιτάσσονταν στο φασισμό, δεν έκανα τίποτα γιατί δεν ήμουν καθολικός.
Μετά ήρθαν να συλλάβουν εμένα, αλλά δεν υπήρχε πια κανείς να αντισταθεί μαζί μου … “.

ert_potest

Τα λόγια του Μπέρτολ Μπρεχτ αναδεικνύουν ξεκάθαρα την στάση που πρέπει να τηρήσουμε χθές, σήμερα, αύριο απέναντι στο κλίμα φόβου και στέρησης των Συνταγματικών μας δικαιωμάτων, που καλλιεργεί και επιβάλλει η φασιστική κυβέρνηση του επικινδύνου και ολίγιστου Σαμαρά με τα δύο δεκανίκια της. Η ανίκανη κυβέρνηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, δηλαδή του αποφασίζομεν και διατάσσομεν, για άλλη μία φορά έδειξε το αντιδημοκρατικό της πρόσωπο. Πρώτα ήταν οι Καθηγητές και η αντισυνταγματική τους επιστράτευση, έπειτα η προληπτική απαγόρευση του ύψιστου εργασιακού δικαιώματος, της απεργίας και τώρα η πραξικοπηματική απόφαση για τι κλείσιμο της δικής μας τηλεόρασης. Της ΕΡΤ. Τι θα ακολουθήσει; Όταν πέθαινε κόσμος στα νοσοκομεία της χώρας μας, λόγω του εμπάργκο των φαρμακοβιομηχανιών δεν σας είδαμε ανίκανε κ. Σαμαρά και εσάς του ΠΑΣΟΚ να προχωράτε σε επίταξη νοσοκομειακού και φαρμακευτικού υλικού. Δεν επιτάξατε τους φίλους σας.
Χθές δείξατε, ότι είστε φασίστας ακριβώς σα τη Χρυσή Αυγή, που ήδη συμφώνησε μαζί σας στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Συνεχίζετε στέλνοντας τα ΜΑΤ να ρίξουν τις κεραίες απο το Χορτιάτη. Να αδειάσουν τα κτήρια. Να φιμώσουν κάθε φωνή που σας αντιστέκεται. Ότι και να κάνετε τελειώνετε.

Καταπατάτε ένα απο τα σημαντικότερα συνταγματικά δικαιώματα μας, αυτό της πρόσβασης στην ενημέρωση, απλώς και μόνο για ικανοποίησετε τους υμέτερους φίλους τοκογλύφους δανειστές, που απαιτούν 2000 ανθρωποθυσίες με απολύσεις και νέα μέτρα ύψους ενός δις ευρώ, λόγω της ανικανότητας σας να πωλήσετε κάθε περιουσιακό στοιχείο του ελληνικού λαού, όπως η ΔΕΠΑ.
Ως πολίτες οφείλουμε να ΜΗΝ κλείσουμε τα μάτια σε άλλη μια αυθαιρεσία και να συμπαραταχθούμε με κάθε εργαζόμενο και πολίτη που πλήττεται απο τη Φασιστική κυβέρνηση του Σαμαρά. Μη κλείνεται τα μάτια. Θα έρθει η σειρά σας. Βγείτε και φωνάξτε για τα δικαιώματα μας ως πολίτες, ως Έλληνες. Διεκδικείστε κάθετι που αρμόζει στην ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ μας ώς άνθρωποι.
Να είστε σίγουροι κ.κ. της κυβερνητικής Πλειοψηφίας, οτι θα συναντήσετε τον φυσικό σας δικαστή.

Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ημαθίας
Η Επιτροπή Νεολαίας Ανεξαρτήτων Ελλήνων Ημαθίας