Μπορεί η Ελβετία να είναι γνωστή περισσότερο για τις Άλπεις και τα χιονισμένα τοπία της, τα γραφικά ορεινά χωριά και τα πυκνά δάση, όμως η Verzasca Valley ξεχωρίσει για το μεσογειακό ταμπεραμέντο της!

verzasca7Οι πρώτες εικόνες είναι εντυπωσιακές, καθώς ο επισκέπτης αντικρίζει μια πλημμύρα γαλαζοπράσινου νερού, διάφανο και κρυστάλλινο, που παραπέμπει στις θάλασσες της Καραϊβικής αλλά και σε μεσογειακά ψαροχώρια που τα γλείφει η θάλασσα. Η «εξωτική κοιλάδα» βρίσκεται στο Ticino, το ιταλόφωνο καντόνι της Ελβετίας και διακρίνεται για τη φυσική ομορφιά της που ενισχύεται από τον ποταμό Verzasca που διαρρέει την περιοχή, βασικό χαρακτηριστικό του οποίου είναι το κατακάθαρο, τουρκουάζ και διάφανο νερό.

Η ρωμαϊκή γέφυρα Ponte dei Salti που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα αποτελεί το βασικό αξιοθέατο της περιοχής, που είναι ένα από τα πλέον γνωστά… κολυμβητικά στέκια ανά τον κόσμο, με τους επαγγελματίες δύτες και μη, τους απλούς κολυμβητές αλλά και τους λάτρεις της φύσης να συρρέουν τους καλοκαιρινούς -και όχι μόνο!- μήνες. Το ομώνυμο χωριό είναι το ιδανικό σημείο για εξορμήσεις στα πέριξ, ενώ το χειμώνα οι επισκέπτες μπορούν να συνδυάσουν μπάνιο στα παγωμένα νερά και βόλτες στο χιόνι.

Πηγή: perierga.gr