Συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης (05.06.2013), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, ένας νεαρός 21 ετών, για κλοπή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Image astynomia_car.jpgΕπιπλέον, εξιχνιάστηκαν πέντε περιπτώσεις κλοπών και απόπειρες κλοπών σε επαγγελματικούς χώρους που διαπράχθηκαν βραδινές ώρες της 04/05.06.2013 στην πόλη της Βέροιας.

Για την ίδια υπόθεση αναζητείται να συλληφθεί και ένας άλλος νεαρός 20 ετών, ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως συναυτουργός των διαρρήξεων.

Ειδικότερα, στη Βέροια, την Πέμπτη (05.06.2013) το μεσημέρι οι προαναφερόμενοι διέρρηξαν την πόρτα καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια) ενός 34χρονου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ περίπου και ένα USB .

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και πειστηρίων, εντοπίστηκε ο 21χρονος λίγη ώρα αργότερα και συνελήφθη.

Στην κατοχή του 21χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– το χρηματικό ποσό των (440) ευρώ,
– το αφαιρεθέν USB και
– δύο συσκευασίες που περιείχαν ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού μεικτού βάρους (11,2) γραμμαρίων.

Επιπλέον, από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 21χρονος συλληφθείς μαζί με τον 20χρονο, βραδινές ώρες της 04/05.06.2013 στη Βέροια:

– διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του πρακτορείου Ο.Π.Α.Π. ενός 49χρονου και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (480) ευρώ,
– αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο σχολής οδηγών ενός 48χρονου χωρίς να καταφέρουν να εισέλθουν εντός,
– αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο παντοπωλείου ενός 53χρονου χωρίς να καταφέρουν να εισέλθουν εντός,
– αποπειράθηκαν να διαρρήξουν την κεντρική είσοδο καταστήματος με είδη κυνηγιού μίας 43χρονης χωρίς να καταφέρουν να εισέλθουν εντός και
– διέρρηξαν την κεντρική είσοδο του φαρμακείου μίας 56χρονης και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των (200) ευρώ περίπου.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Βέροιας, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί η συμμετοχή των δραστών και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.