Κάθε πρωί πηγαίνοντας στη δουλειά παρατηρώ τον κόσμο. Όχι δεν είμαι περίεργη, απλά με χαρά διαπιστώνω ότι πλέον ολοένα και περισσότεροι κρατούν μια χάρτινη σακούλα στο χέρι με ένα μικρό γεύμα.

salata_xoriatikiΗ αλήθεια είναι, ότι πλέον οι καιροί δεν ενθαρρύνουν τις ομαδικές παραγγελίες – delivery στο γραφείο ή το «θα τσιμπήσω κάτι απ’ έξω!». Όμως πέραν του οικονομικού θέματος που επαναφέρει τη παλιά μόδα με το κολατσιό, θέλω να πιστεύω ότι ο κόσμος έχει ξεκινήσει να υιοθετεί ένα πιο υγιεινό μοντέλο διατροφής τόσο στο σπίτι όσο και στο χώρο εργασίας.

Μια εύκολη, γρήγορη αλλά καλή λύση είναι μια πλούσια σαλάτα που θα έχετε ετοιμάσει από το σπίτι με φρέσκα λαχανικά εποχής, τυρί ή τόνο, με φρυγανιές, ψωμί ή ένα μικρό παξιμάδι (ντάκο) και ελαιόλαδο. Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό πλήρες και χορταστικό γεύμα. Επιπλέον, σας δίνει τη δυνατότητα με αυτό το ελαφρύ γεύμα, να έχετε το κυρίως γεύμα σας το βράδυ στο σπίτι με την οικογένεια ή την παρέα σας.

Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα λαχανικά, οι φρυγανιές ή το ψωμί έχουν την ικανότητα να δημιουργούν ένα αίσθημα κορεσμού μεγάλης διάρκειας, ενώ μια μερίδα τυριού καλύπτει ένα ποσοστό των ημερήσιων αναγκών σας σε Ασβέστιο. Φτιάχνοντας τη σαλάτα από το σπίτι έχετε την δυνατότητα να καθορίζετε εσείς την ποσότητα αλλά και την ποιότητα του μικρού αυτού γεύματος, καθώς θα έχετε επιλέξει οι ίδιοι τα λαχανικά, το τυρί, το πόσο αλλά και τι λάδι θα περιέχει, όπως και το αλάτι.

Αγοράζοντας μια παρόμοια έτοιμη σαλάτα επιβαρύνετε όχι μόνο τον οργανισμό σας αλλά και τη τσέπη σας. Οι έτοιμες σαλάτες εκτός του ότι δεν ξέρετε πόσο φρέσκες είναι έχουν και παραπάνω θερμίδες γιατί περιέχουν ήδη κάποιο dressing, λάδι και αλλαντικά.

Έτσι λοιπόν, αυτή η σαλάτα από σπίτι, εκτός από τη τσέπη σας φροντίζει και για τη διατροφή σας.

Μαρία Τοτόλου Διαιτολόγος-Διατροφολόγος

Πηγή: diatrofi.gr