Επεκτείνεται με  νέες θέσεις εργασίας το «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών» το οποίο ήδη υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ.

espa_1_0Σκοπός του προγράμματος ήταν η δημιουργία 5.000 νέων θέσεων εξαρτημένης εργασίας πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων πτυχιούχων έως 35 ετών, ελληνικών ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που είναι κάτοχοι πρώτου πτυχίου ή μεταπτυχιακού ή διδακτορικού ή ισότιμου τίτλου σχολών της αλλοδαπής, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Ωστόσο, αυτές οι θέσεις καλύφθηκαν και με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Εργασίας και Ανάπτυξης προστίθενται 2.200 νέες θέσεις εργασίας.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλες τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα.

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι πτυχιούχοι σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων πανεπιστημιακού και τεχνολογικού τομέα, έως και 35 ετών, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν την ιδιότητα του ανέργου και να διαθέτουν δελτίο ανεργίας.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος ορίζεται στους είκοσι επτά (27) μήνες, εκ των οποίων οι είκοσι τέσσερις (24) μήνες αφορούν σε επιχορήγηση και τρεις (3) μήνες σε δέσμευση του εργοδότη.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Δείτε περισσότερα