Αλλαγή σελίδας, διοικητικά αλλά και… πνευματικά φαίνεται πως θα γίνει στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας, στα πλαίσιο των γενικότερων ανακατατάξεων του κόμματος. Μάλιστα, όπως πληροφορούμαστε, ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας Γιώργος Μιχαηλίδης έχει καταθέσει υποψηφιότητα, έχοντας πολλές προοπτικές για να εκλεγεί…

mixailidisgΌπως είναι γνωστό σε όλους, το ΠΑΣΟΚ και, κατά συνέπεια, το τοπικό ΠΑΣΟΚ, μέσα σε λίγα μόλις χρόνια έζησε το ναδίρ και το ζενίθ της ιστορίας του. Πλέον, είναι ένα κόμμα που προσπαθεί να βγάλει από πάνω την “ρετσινιά” της καταστροφής, γεγονός πολύ δύσκολο (έως ακατόρθωτο για πολλούς), καθώς επί πρωθυπουργίας Παπανδρέου η χώρα έπεσε στον γκρεμό, κατά την επικρατούσα αντίληψη.

Επιπλέον, τα εσωκομματικά προβλήματα είναι ουκ ολίγα, ενώ, ειδικότερα στην Ημαθία, ούτε πολιτικά, ούτε επικοινωνιακά, ούτε κοινωνικά δεν μπόρεσε να σταθεί, καθώς η τοπική Νομαρχιακή Επιτροπή υπήρξε ανύπαρκτη όλο αυτό το διάστημα.

Μέσα από την διαφαινόμενη αλλαγή, το πρώτο που προφανώς ελπίζουν τα εναπομείναντα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είναι να καταστεί σαφές πως το κόμμα αναγεννιέται, αναδιαμορφώνεται και, στην ουσία, αλλάζει ριζικά.

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, το πρώτο που θα κάνουν είναι να εκλέξουν ως νέο γραμματέα πρόσωπο που εμπνέει εμπιστοσύνη προς αυτή την κατεύθυνση. Μέσα σε αυτά τα πρόσωπα, όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος, είναι και ο εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Βέροιας, πρώην αντιδήμαρχος και… προαλειφόμενος δήμαρχος (όπως λένε οι φήμες) Γιώργος Μιχαηλίδης.

Το απόγευμα της Τετάρτης (5/6), στη Νομαρχιακή Ολομέλεια της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ημαθίας θα οριστικοποιηθούν οι υποψηφιότητες, οπότε θα μπορέσουμε να σκιαγραφήσουμε καλύτερα – βάσει τον υποψηφιοτήτων που θα προκύψουν – την δυναμική των υποψηφίων.