Οι οφειλές ξεπερνούν τις 149.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν το βράδυ της Παρασκευής (31.05.2013), στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, δύο άτομα 18 και 35 ετών, για κλοπή σε αποθήκη 40χρονου, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 39χρονου για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 18χρονο και τον 35χρονο και στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε μία ηλεκτρογεννήτρια την οποία είχαν αποκρύψει προσωρινά σε συστάδες θάμνων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι προαναφερόμενοι μεσημβρινές ώρες της ίδιας ημέρας αφαίρεσαν την ηλεκτρογεννήτρια μαζί με μία αντλία νερού, δύο παλιές μπαταρίες γεωργικού ελκυστήρα και μία φορητή τηλεόραση συνολικής αξίας 1.000 Ευρώ, από αποθήκη ποιμνιοστάσιου ενός 40χρονου στο Πλατύ Ημαθίας.
Στη συνέχεια, τα αφαιρεθέντα αντικείμενα, εκτός της ηλεκτρογεννήτριας, τα διέθεσαν σε μάντρα ανακύκλωσης σε χωριό της Ημαθίας, ενός 39χρονου ο οποίος αναζητείται, έναντι του χρηματικού ποσού των 25 Ευρώ.

Η αφαιρεθείσα ηλεκτρογεννήτρια κατασχέθηκε και αποδόθηκε στο νόμιμο κάτοχό της.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι σε βάρος του 18χρονου εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου, με την οποία καταδικάστηκε σε εγκλεισμό σε ίδρυμα ανηλίκων έως την συμπλήρωση του 20ου έτους της ηλικίας του, για επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού και κατά συρροή.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.