Η σχολική χρονιά τελειώνει σιγά σιγά … Οι ζεστές μέρες διαδέχθηκαν τις κρύες και εμείς το υποδεχθήκαμε με χαρά … Και οι εκπαιδευτικές μας επισκέψεις αλλάζουν γεύση!!! Η Α΄ τάξη Δημοτικού των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων και η δασκάλα τους, Ποτουρίδου Γεωργία, επισκέφτηκαν το εργαστήριο του ζαχαροπλαστείου «Παγούρα».

Με αφορμή μία φράση ενός παιδιού «Σήμερα, σκάει ο τζίτζικας», η εκπαιδευτική επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με μεγάλο ενθουσιασμό! Εκεί, μας υποδέχτηκαν φιλόξενα και μας εξήγησαν πώς φτιάχνονται τα γλυκά. Ξεναγηθήκαμε στο χώρο του εργαστηρίου και είδαμε τους φούρνους, τα ψυγεία, την κουζίνα, τα μηχανήματα, τα χρήσιμα υλικά ζαχαροπλαστικής κ.ά. Με την ευκαιρία της επίσκεψής μας, είδαμε πώς γίνονται κάποια γλυκά, όπως το ρεβανί, οι τάρτες και οι πάστες, οι κρέμες, το παγωτό κ.ά. Μάλιστα, όλοι μαζί φτιάξαμε παγωτό με κρέμα βανίλια και σοκολάτα και δεν αφήσαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε και να το τιμήσουμε!!!

Μεγάλος ήταν ο θαυμασμός της παραγωγικής αυτής διαδικασίας και της λειτουργίας των μηχανημάτων. Φυσικά, η επίσκεψή μας ολοκληρώθηκε με τη γευσιγνωσία και άλλων προϊόντων της επιχείρησης.

Ευχαριστούμε πολύ το ζαχαροπλαστείο «Παγούρας», για τη φιλοξενία στον όμορφο χώρο του και για τις απολαυστικές λιχουδιές που χάρισαν στα παιδιά μας.

Γεωργία M. Ποτουρίδου

Εκπαιδευτικός – Νηπιαγωγός

Πτυχιούχος Τ.Ε.Π.Α.Ε. του Α.Π.Θ

???????????????????????????????

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

???????????????????????????????