Ενας τόπος μαγικός, με πανέμορφη πυκνή βλάστηση, παραλίες με σμαραγδένια νερά, με πλατάνια, πηγές, γραφικά παραδοσιακά χωριά με καλντερίμια, αρχοντικά σπίτια, τσίπουρα με μεζέδες! Τόπος, ιδανικός για διακοπές όλο τον χρόνο. Το Πήλιο τα έχει όλα!
24498-54301Πού να κολυμπήσεις

Παγασητικός ή Αιγαίο; Από την πλευρά του Παγασητικού, ωραίες παραλίες είναι το Χόρτο, πολυσύχναστη, με δύο κολπίσκους, ο Κάλαμος και λίγο πιο κάτω η ήσυχη παραλία Μάρμαρο. Από το Λεφόκαστρο και μετά έχει χωματόδρομους που αν τους ακολουθήσεις σε βγάζουν σε ωραίες αμμουδιές με καλύτερη την Πάου, που έχει και camping.
Από τη μεριά του Αιγαίου οι παραλίες είναι αντικειμενικά πιο ωραίες.
Βόρεια συναντάς το Χορευτό. Μαζεύει κόσμο, αλλά αν ακολουθήσεις το μονοπάτι απ’ το χωριό θα βρεις δύο ήσυχες και όμορφες αμμουδιές, την Παρίσαινα και την Ανάληψη.
Κατηφορίζοντας πιο νότια συναντάς την ξακουστή και κοσμοπολίτικη παραλία του Αϊ-Γιάννη, επίνειο του γραφικού Κισσού, τη Νταμούχαρη και την πανέμορφη παραλία Παπά Νερό.
Στον Μυλοπόταμο, παραλία της Τσαγκαράδας, αξίζει να πας για μια βουτιά, παρά τα σκαλοπάτια που κατεβαίνεις και ανεβαίνεις, γιατί απλά είναι υπέροχη, όπως και στη βοτσαλωτή Φακίστρα.
Στο νοτιοανατολικό Πήλιο και από το μεγαλοχώρι Αργαλαστή ακολουθείς πινακίδες για Ποτιστικά, Ξινόβρυση, Μελανή και Πάλτση όλες αμμουδερές, μεγάλες με βαθιά σμαραγδένια νερά, και αν συνεχίσεις πιο νότια προς Προμύρι και Πλατανιά με την ομώνυμη παραλία, να πας στο Καστρί (με camping και ταβέρνα) και στο ήσυχο Bρωμονέρι, ακολουθώντας όμως χωματόδρομο που θέλει προσοχή. Άγριας ομορφιάς παραλίες και πολύ ήσυχες είναι η Θεοτόκος και η Λύρη, με χοντρό βότσαλο. Αν είσαι «σκαφάτος» θα βρεις πολλούς παραδεισένιους κολπίσκους.

Πού να μείνεις 

Στην Αργαλαστή: Αγαμέμνων (24230 54557), παραδοσιακά καταλύματα σε αρχοντικό του 18ου αιώνα με πισίνα.
Τσαγκαράδα: Αμανίτα (24260 49707), παραδοσιακός ξενώνας, στις παρυφές του δάσους με εξαιρετική θέα και θεσπέσιο πρωινό απ’ το Φιλάρετο και τη Μαριάννα. Τα φτιάχνουν όλα με τα χεράκια τους, από τις μαρμελάδες μέχρι τα κρουασάν. Αν προλάβεις διάλεξε το δωμάτιο Αιγαίο!
Στην Νταμούχαρη: Το Γερμανικό (24260 49872). Απλό, περιποιημένο, παραδοσιακό κατάλυμα, 30 μέτρα από τη θάλασσα. Μεγάλη, κοινόχρηστη κουζίνα.
Πορταριά: Ξενοδοχείο Kρίτσα (24280 99121). Στην κεντρική πλατεία, αναπαλαιωμένο, παραδοσιακό νεοκλασικό, γνωστό για το καλό εστιατόριό του.
Στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας: Αρχοντικό Bογιατζόπουλου (24280 93135). Διατηρητέο, νεοκλασικό με παραδοσιακό πρωινό. Πολύ κοντά στη θάλασσα.
Στο Χορευτό: Αγνάντι (24260 23114), απλό και ήσυχο, δίπλα στη θάλασσα.
Στον Κατηγιώργη: Στις νεόκτιστες μεζονέτες της Αθηνάς (24230 71085) δίπλα στη θάλασσα.

Πού να φας

Στο Mούρεσι: Εστιατόριο Στάθης (24260 31005) με πηλιορείτικη κουζίνα και θέα απ’ τη βεράντα στον Αϊ-Γιάννη και την παραλία Παπά Νερό, και ψησταριά Bόντζος (24260 49416) με κρέατα και τοπικές λιχουδιές.
Στις Mηλιές: Στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό υπάρχει ο «Παλιός Σταθμός», με ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, και στο «Να ένα Μήλο» για παραδοσιακά γλυκά, αφεψήματα και ελληνικό καφεδάκι.
Στα Ποτιστικά: «Climax» (24230 55385), bar-restaurant με ιταλική κουζίνα και cocktail (το καλύτερο Mojito με ένα σπάνιο ρούμι).
Στο Καστρί: Ταβέρνα Ελένη με λίγα αλλά εξαιρετικής νοστιμιάς μαγειρευτά ελληνικής κουζίνας.
Στον Κατηγιώργη: Για ψάρι και θαλασσινά πάνω στην άμμο στον Φλοίσβο (εξαιρετική ψαρόσουπα!) και στην ταβέρνα Αρετή για αστακομακαρονάδα και γαριδομακαρονάδα.

Κωδικός Βόλου: 24210
Αστυνομία Βόλου: 39061
Λιμεναρχείο Βόλου: 38888
Γενικό Νοσοκομείο Βόλου: 94200
Κέντρο Υγείας Αργαλαστής: (24230) 54611

Πηγή: athensvoice.gr