Το ‘Someone like you’ της Adele είναι το ιδανικό τραγούδι για να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι που φοβούνται τις πτήσεις ένα αεροπορικό ταξίδι., με βάση μια μελέτη του Spotify, σύμφωνα με την οποία το συγκεκριμένο τραγούδι θεωρείται ‘το τέλειο αντίδοτο’ ενάντια στο φόβο του αεροπλάνου.

volar-musicaΣυγκεκριμένα, η εργασία αυτή, εξηγεί ότι τα τραγούδια με αργό ρυθμό, όπως είναι αυτό της Βρετανίδας τραγουδίστριας, είναι ‘ιδανικά’ για να ηρεμήσουν τα νεύρα και κινητοποιούν τόσο τη ΄λογική πλευρά’ του εγκεφάλου, δηλαδή το αριστερό ημισφαίριο, όσο και ενεργοποιούν το συναισθηματικό τμήμα, που κυριαρχείται από το δεξί ημισφαίριο του εγκεφάλου, ‘μειώνοντας το άγχος’.

Το τραγούδι ‘Someone like you’, για το οποίο η Adele έγινε παγκοσμίως γνωστή, έχει ένα ρυθμό 67 χτύπων ανά λεπτό και επιπλέον, προσφέρει αρμονικούς τόνους, όπως εξηγεί η Becky Spelman, διευθύντρια έρευνας και της ψυχολογίας του άγχους της Private Therapy Clinic του Λονδίνου. Στις δοκιμές της, το να αναπνέεις ταυτόχρονα με τη μουσική σ’έναν ελεγχόμενο και αργό ρυθμό, ‘μειώνει την καρδιακή συχνότητα και την αρτηριακή πίεση που, με τη σειρά της, μειώνει το άγχος’.

Μέσα στη λίστα αναπαραγωγής του Spotify που έχει τίτλο ‘Calming music to fly to’, στην οποία περιλαμβάνονται τραγούδια για την αντιμετώπιση του φόβου των πτήσεων, συμπεριλαμβάνονται επίσης τα μουσικά κομμάτια ‘Orinoco Flow (Sail Away)’ της Enya, ‘Piano on the Beach’ του Liborio Conti, “Better Together’ του Jack Johnson. Όλα αυτά μπορεί να τα ακούσει κανείς ‘πριν ή κατά τη διάρκεια της πτήσης’, διαβεβαιώνει η ειδικός.

Πηγή: muyinteresante.es