Μιλώντας σε ημερίδα για το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο, ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης εκτίμησε ότι το 2014 θα γίνει αισθητή η αποκλιμάκωση της ανεργίας και προανήγγειλε την προκήρυξη προγραμμάτων για εβδομήντα πέντε χιλιάδες θέσεις εργασίας. Ο υφυπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε πως το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα θα εφαρμοστεί πιλοτικά από το νέο έτος.

Image vroytsisnea.jpgΑπό την 1η Ιανουαρίου το 2014 θα εφαρμοστεί πιλοτικά το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος κατά τη διάρκεια ημερίδας για το ευρωπαϊκό κοινωνικό ταμείο. Δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα οι όροι και τα κριτήρια.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης προανήγγειλε την προκήρυξη, το αμέσως επόμενο διάστημα, προγραμμάτων για 75 χιλιάδες θέσεις εργασίας, που θα υλοποιηθούν εντός του 2014. Επίσης σημείωσε ότι το πρώτο τετράμηνο έτους, οι προσλήψεις έχουν αυξηθεί κατά 25% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2012 ενώ οι απολύσεις έχουν μειωθεί κατά 2%. Εκτίμησε ότι το 2014 θα γίνει αισθητή η αποκλιμάκωση της ανεργίας.

Πηγή: skai.gr