Ηλεκτρονικά, έως τις 18 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, θα μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι αίτηση για την ένταξή τους στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε την Τετάρτη ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης.

Ηλεκτρονικά, έως τις 18 Ιουλίου, οι αιτήσεις για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλώνΗ εν λόγω απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από τις 20 Ιουνίου, ενώ ως τελική προθεσμία για υποβολή αιτήσεων έχει ορισθεί η 18η Ιουλίου.

Η καταβολή των δόσεων θα γίνεται μέσω τραπεζών, με πάγια εντολή πληρωμής, και χωρίς καμία περαιτέρω επιβάρυνση για τον οφειλέτη

Στην επίμαχη ρύθμιση, η οποία δίνει δυνατότητα αποπληρωμής των υποχρεώσεων σε έως και 48 δόσεις, θα μπορούν να υπαχθούν βεβαιωμένες οφειλές έως και την 31 Δεκεμβρίου του 2012, αλλά και οφειλές που έχουν ήδη υπαχθεί σε ρύθμιση, εφόσον ο ανώτατος αριθμός των δόσεων που προέβλεπε η πρώτη ρύθμιση δεν υπερβαίνει τις 48.

Παράλληλα, η απόφαση προβλέπει την υπό προϋποθέσεις δυνατότητα αύξησης του μέγιστου αριθμού των δόσεων έως και τις 100, σε περιπτώσεις που υπάρχει αποδεδειγμένα σημαντική αδυναμία στην εξυπηρέτηση των οφειλών από την πλευρά των πολιτών.

Στον αντίποδα, από την ρύθμιση εξαιρούνται όσοι έχουν χάσει τη ρύθμισή τους μετά την 26η Απριλίου του 2013, καθώς και όσοι έχουν καταδικασθεί για φοροδιαφυγή ή τους έχει ασκηθεί σχετική ποινική δίωξη.

Τέλος, προβλέπεται η δυνατότητα πάγιας ρύθμισης 12 δόσεων, που μπορούν να φτάσουν έως και τις 24, για ποσά που καθίστανται ληξιπρόθεσμα μετά την 1 Ιανουαρίου του 2013,.εφόσον η οφειλή έχει βεβαιωθεί εκτάκτως.

Πηγή: skai.gr