Η νέα Συλλογή Ποιημάτων του Μανώλη Μιχαλάκη με τίτλο «Ερώτων Ύμνοι», θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 22 Μαΐου, στις 6 το απόγευμα, στην Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας (Έλλης 8, 2ος όροφος, Βέροια).

erwtwn ymnoiTην βιβλιοπαρουσίαση διοργανώνουν η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, ο Σύλλογος Κρητικών Ν. Ημαθίας και το Βιβλιοπωλείο ΠΑΙΔΕΙΑ (Μητροπόλεως 7, Βέροια).

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής θα γίνει από τον κ. Ιωάννη Παντερμαράκη και από τον ίδιο τον ποιητή, ενώ τα έσοδα από την πώληση των αντιτύπων του βιβλίου που θα διατεθούν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, θα διατεθούν από τον συγγραφέα στο Κοινωνικό Ταμείο του Δήμου Βέροιας.

Όπως αναφέρει στο προλογικό σημείωμα της έκδοσης ο Εκπαιδευτικός, Δ/ντής Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Ημαθίας, κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος «Υπάρχουν άνθρωποι ευαίσθητοι, ρομαντικοί, με δυνατές τις ρίζες της καρδιάς, που αγαπούν ακόμα και το χώμα που πάτησαν τα γυμνά παιδικά τους πόδια. Αυτοί πιότερο απ” όλους, αισθάνονται σαν ζωντανά μπροστά τους τα θραύσματα των περασμένων.
Υπάρχουν άνθρωποι που τις θύμησες των επιλογών και των αποκλεισμών τους, τις θύμησες της νιότης και των πρώτων σκιρτημάτων, τις βιώνουν σαν πνευματικά τους παιδιά. Και σαν παιδιά αδύναμα τις κρατούν στοργικά στην αγκαλιά τους την ώρα που το σώμα αποτραβιέται στο παλάτι των ονείρων.
Σ” αυτούς τους ανθρώπους συναριθμείται και ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου, ο φίλος μου Μανώλης Μιχαλάκης, που σαν περίτεχνος μάστορας ζυγίζει, μετράει, ενώνει και φτιάχνει, όλους τους αποθησαυρισμούς του νου, λέξεις δυνατές και στίχους γεμάτους απ” τη μελωδία της καρδιάς του, φανερώνοντας την άυλη μορφή του Έρωτα που συντρόφεψε τις σκέψεις και έντυσε τα όνειρα του.
Του Έρωτα, που σαν τα κύματα της θάλασσας, άλλοτες γλυκά και ήρεμα κι άλλοτες βουνά αφρισμένα, πλημμυρίζουν την ψυχή, την πονούν και την ανασταίνουν. Πιότερο την πονούν.
Γι αυτό κι ο ποιητής κλαίει τον Άνθρωπο, μοιρολογάει μα και υμνεί τον Έρωτα, ξέροντας καλά πως τη θλίψη που γεννούν οι αναμνήσεις δεν την ξορκίζεις αλλά την καλείς κοντά σου, την ημερεύεις και τη μπολιάζεις με το όνειρο.
Αυτό κάνει με τους στίχους του ο Μανώλης, μπολιάζει με περισσή τέχνη, το δάκρυ των περασμένων με το χαμόγελο του ονείρου.
Και με το μπόλι αυτό που φαίνεται μεμιάς στη λάμψη των ματιών του, φτιάχνει ο ποιητής τον δικό του πολύμορφο και πολύχρωμο ερωτικό στίχο, που τα κύματα των αναμνήσεων του, τον φέρνουν σ” όλους εμάς, τους φίλους κι αναγνώστες του, για να συντροφέψει νοσταλγικά και το δικό μας ταξίδι.».

Erwtwn Ymnoi

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο Μανώλης Ε. Μιχαλάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης και πέρασε τα παιδικά και τα εφηβικά του χρόνια στο χωριό καταγωγής της μάνας του, τη Βόνη Ηρακλείου.
Είναι απόστρατος Αστυνομικός Διευθυντής, υπηρετώντας σε διάφορες υπηρεσίες της Αθήνας και της Μακεδονίας.Είναι παντρεμένος με την Δώρα Ζαχαριάδου. έχουν μια κόρη την Κική και ζουν στη Βέροια.

Έργα του ιδίου:
«Λογισμέ μου ταξιδιάρη» ποιήματα
«Ερώτων ύμνοι» ποιήματα.