Με τη συνεργασία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής και της Π.Ε. Ημαθίας, οργανώθηκε ένα press trip από τις 15 έως τις 21 Μαϊου 2013, του Chandragupta Amritkar, Ινδού δημοσιογράφου – εκδότη έντυπων περιοδικών, που διανέμονται σε επιχειρήσεις στην Ινδία, σε 2,5 εκ. περίπου αντίτυπα. Η Turkish Airlines τον έχει εντάξει σε πρόγραμμα Hosted Buyers και του χορήγησε τα αεροπορικά εισιτήρια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΑυτό που κίνησε το ενδιαφέρον στο Ινδό εκδότη να αποφασίσει να έρθει, ήταν κύρια το πολιτισμικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει η Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα για τον Μέγα Αλέξανδρο, ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ινδία.
Έτσι, καταρτίστηκε ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ιστορία του Μ. Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη με αντίστοιχες περιηγήσεις.

Στην Ημαθία ο κ. Chandragupta Amritkar, συνοδευόμενος από τον υπ. Τουρισμού της Π.Ε. κ. Γιώργο Σαλιάγκα, επισκέφθηκε τη Βεργίνα, όπου έμεινε κατάπληκτος από το χώρο και τα ευρήματα και δήλωσε ότι δεν έχει ξανασυναντήσει ωραιότερο αρχαιολογικό χώρο.
Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στην πόλη της Βέροιας, στο Βήμα του Απ. Παύλου, στη Μπαρμπούτα και στην Κυριώτισσα.

Το απόγευμα της Κυριακής επισκέφθηκε τη Σχολή του Αριστοτέλη στην αρχαία Μίεζα, όπου έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον αλλά και συγκίνηση, στην πόλη της Νάουσας και στο Αλσος του Αγίου Νικολάου.

Το βράδυ του παρατέθηκε δείπνο από τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Καραπαναγιωτίδη, στο οποίο παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Δήμων Βέροιας και Νάουσας, του Επιμελητηρίου και της Ενωσης Ξενοδόχων και είχαν μια ουσιαστική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για την τουριστική αγορά της Ινδίας, τους τρόπους προώθησης των τουριστικών προϊόντων της Ημαθίας αλλά και της Π.Κ.Μ. γενικότερα και οι τρόποι συνεργασίας μαζί του για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων.

Ο Ινδός εκδότης – δημοσιογράφος δήλωσε ότι ενθουσιάστηκε από το ταξίδι του αυτό, που παρά τις λίγες μέρες παραμονής του γνώρισε πολλά πράγματα για την περιοχή και ιδιαίτερα ικανοποιήθηκε από την οργάνωση και φιλοξενία από την πλευρά των φορέων που τον προσκάλεσαν. Μίλησε για τις δυνατότητες προβολής , τα δημοσιεύματα που θα ετοιμάσει για την περιοχή τον Ιούλιο και Αύγουστο και είπε ότι η Ημαθία έχει πλέον ένα φίλο που θα βοηθήσει όπως μπορεί στην τουριστική της προβολή στην Ινδία.

Στον Ινδό φιλοξενούμενο δόθηκε πλούσιο έντυπο και ηλεκτρονικό πληροφοριακό υλικό για την Ημαθία και αναμνηστικά δώρα.