Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τουρνουά της ΑΕΠ- Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βέροιας το Σάββατο 18 ΜαΪου στο αθλητικό κέντρο Ραχιάς τιμώντας την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

tournoua_aepΧιλιάδες κόσμου- ποδοσφαιριστών, προπονητών, παραγόντων, γονέων και θεατών- παραβρέθηκαν στις εγκαταστάσεις των δύο Συλλόγων και δημιούργησαν μια εξαιρετική εικόνα για τα δεδομένα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, ένα γήπεδο κατάμεστο από αθλητές και θεατές να χαίρονται το ποδόσφαιρο.

Η ημέρα χωρίστηκε σε δύο γκρουπ αγώνων πρωί και απόγευμα. Οι ομάδες που αγωνίστηκαν το πρωί ήταν:

1. Αστέρας Αλεξάνδρειας 2. Αγροτικός Αστέρας Αγίας Βαρβάρας 3. Τηλέμαχοι Αλεξάνδρειας 4. ΑΕΠ- Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας

Ενώ για τους απογευματινούς αγώνες ταξίδεψαν ως τα γήπεδα της Ραχιάς οι: 1. ΑΕΚ Κοζάνης 2. ΠΑΟΚ Κοζάνης 3. Φίλιππος Μελίκης Η διοργανώτρια ΑΕΠ- Ακαδημία Ποδοσφαίρου Βέροιας

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠέρα από τη μεγάλη συμμετοχή σε αθλητές-ο αριθμός των παιδιών υπολογίστηκε στα 670- ξεχώρισε ιδιαίτερα η σοβαρή και επαγγελματική οργάνωση που ξεπερνά τις συνήθεις διοργανώσεις που έχουμε συνηθίσει σε τοπικό επίπεδο. Χαρακτηριστικό είναι ότι στα ταμπλώ του γηπέδου υπήρχε φωτογραφικό υλικό από τα ιστορικά γεγονότα της ημέρας της γενοκτονίας των Ποντίων. Αναμνηστικοί έπαινοι για τη συμμετοχή απονεμήθηκαν σε όλους τους αθλητές που έλαβαν μέρος, ενώ στους προπονητές δόθηκε πλάνο με την κατανομή των γηπέδων καθώς και αναλυτικό πρόγραμμα όλων των αγώνων.

Με αφορμή τη διοργάνωση του τουρνουά τιμήθηκαν κάποιοι άνθρωποι που ξεχώρισαν. Συγκεκριμένα:

Μια εικόνα του Οσίου Δαυιδ δόθηκε στον αθλητή Δημοσθένη Ταραμονλή ο οποίος διακρίθηκε ως πρωταθλητής Ελλάδας στο τένις στις ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Επίσης μια εικόνα δόθηκε στο Γελαδάρη Δημήτρη για την προσφορά του και το ήθος του που τον διακρίνει όλα αυτά τα χρόνια στα γήπεδα της Α’ Εθνικής.

Ιδιαίτερη αναφορά οφείλει να γίνει στους ανθρώπους που κόπιασαν για να πραγματοποιηθεί αυτή η πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου.

Χωρίς την εθελοντική παρουσία των παρακάτω αθλητών ως διαιτητές στους αγώνες κανένα παιχνίδι δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί. Συγκεκριμένα σφύριξαν: Στους αγώνες των παιδικών τμημάτων ο κ. Χαρισιάδης Μανώλης. Στους αγώνες των τμημάτων υποδομής: Ο κ. Σαμπρής Δημήτρης,ο κ. Τσαλουχίδης Αθανάσιος, ο κ. Γαβριηλίδης Αναστάσιος, ο κ. Τσαλακόπουλος Κωνσταντίνος και ο  κ. Νταμοτσίδης Βλαδίμηρος. Η ΑΕΠ τους ευχαριστεί θερμά καθώς δίχως δεύτερη σκέψη καθώς  αφιέρωσαν στη διάθεσή μας ολόκληρη την ημέρα, αφού βρέθηκαν εκεί από το πρωί έως αργά το απόγευμα.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στο τουρνουά της ΑΕΠ- Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Βέροιας εκτός των γονέων και θεατών που παρακολούθησαν τους αγώνες, επισκέφθηκαν τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Ραχιάς και προσωπικότητες από το χώρο της πολιτικής αλλά και του ποδοσφαίρου. Συγκεκριμένα κατά τις απογευματινές ώρες παραβρέθηκε στα παιχνίδια ο Αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καραπαναγιωτίδης Κων/νος. Ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ΠΑΕ Βέροια Γεωργιάδης Νίκος και Αμαραντίδης Δημήτρης, που κατάγονται από την Κοζάνη.

Αξίζει, τέλος να αναφερθούμε στους προπονητές που αποτελούν την ψυχή και το σώμα των δύο ομάδων και δούλεψαν ακούραστα τις προηγούμενες μέρες για την επιτυχή διοργάνωση με μόνο κίνητρο την ευχαρίστηση στα μάτια των παιδιών.