Επ’ αόριστον αναβλήθηκε η θυελλώδης συνεδρίαση του κοινοβουλίου του Αφγανιστάν στην οποία επρόκειτο να συζητηθεί ο νόμος για την καταπολέμηση της βίας σε βάρος των γυναικών, αφού πολλοί βουλευτές διαφώνησαν με τα άρθρα του θεωρώντας ότι αντίκεινται στη σαρία, τον ισλαμικό νόμο.

> on September 7, 2011 in Kabul, Afghanistan.Ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι είχε επικυρώσει το 2009 ένα διάταγμα για την εξάλειψη της βίας εναντίον των γυναικών. Το προεδρικό διάταγμα απαγορεύει μεταξύ άλλων τους αναγκαστικούς γάμους και τη συζυγική βία και θέτει ως όριο για τον γάμο τα 16 χρόνια για τις γυναίκες και τα 18 για τους άνδρες.

Δεδομένου ότι πρόκειται για προεδρικό διάταγμα, ο νόμος δεν χρειαζόταν την έγκριση του κοινοβουλίου για να τεθεί σε εφαρμογή. Ωστόσο μια βουλευτίνα, η Φαουζία Κούφι, ζήτησε να ψηφιστεί και από την Κάτω Βουλή ώστε ο πρόεδρος που θα διαδεχθεί τον Καρζάι στην προεδρία να μην μπορεί να τον τροποποιήσει κατά βούληση, ιδίως αν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν.

Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου όμως αναγκάστηκε να διακόψει τη συνεδρίαση καθώς πολλοί βουλευτές διαφώνησαν και μάλιστα ορισμένοι υποστήριξαν ότι ο γάμος των μικρών κοριτσιών δεν θα πρέπει να θεωρείται εγκληματική ενέργεια.

Δεν ορίστηκε καμία ημερομηνία για την επανάληψη της συζήτησης.

Πηγή : defencenet.gr