Λιγοστεύουν οι ελπίδες για την ανεύρεση των 23 αγνοούμενων μεταλλωρύχων οι οποίοι την Τρίτη παγιδεύτηκαν στο ορυχείο Γκράσμπερκ της Ινδονησίας, ένα από τα μεγαλύτερα ορυχεία χρυσού και χαλκού στον κόσμο, έπειτα από κατάρρευση εκπαιδευτικής σήραγγας.

indonesia_workersΠέντε εργάτες έχουν ήδη ανασυρθεί νεκροί, ενώ αρκετοί από τους 10 που έχουν διασωθεί παραμένουν νοσηλευόμενοι.

Οι προσπάθειες εντοπισμού και διάσωσης των εργατών συνεχίζονται «ακατάπαυστα, σε 24ωρη βάση, και όσο ασφαλέστερα γίνεται προκειμένου να σωθούν ζωές», όπως δήλωσε ο διευθυντής του ορυχείου, Νουρχάντι Σαμπιρίν, παραδεχόμενος ωστόσο ότι «με την πάροδο του χρόνου η πιθανότητα εύρεσης επιζώντων γίνεται όλο και πιο μικρή».

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ορυχείου, Freeport McMoRan Copper & Gold Inc, έχει κινητοποιήσει συσκευές που μπορούν να εντοπίσουν δονήσεις εφάμιλλες με τον παλμό της ανθρώπινης καρδιάς. Παρά ταύτα, δεν έχουν εντοπισθεί σημάδια ζωής εδώ και 72 ώρες, όπως δήλωσε ο κ. Σαμπιρίν, σημειώνοντας παράλληλα πως κατολισθήσεις δυσκολεύουν τις προσπάθειες διάσωσης.

Πηγή: skai.gr