Η τιμή της μετοχής του Facebook, ένα χρόνο μετά τη φρενίτιδα της εισαγωγής του στο Χρηματιστήριο, παραμένει κάτω του 31% εκείνης με την οποία εισήχθη.

Image facebook.jpgΗ μετοχή του Αμερικανού γίγαντα των κοινωνικών δικτύων έκλεισε χθες, Παρασκευή, στα 26,25 δολάρια, σημειώνοντας άνοδο 0,46% σε σύγκριση με την προηγουμένη. Κατά την εισαγωγή του με τυμπανοκρουσίες στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Nasdaq στις 18 Μαΐου 2012, η τιμή της μετοχής του Facebook ήταν 38 δολάρια.

Παρόλο που είχε προετοιμαστεί μ’ έναν ενθουσιασμό αντάξιο των μεγάλων στιγμών της φούσκας του Ίντερνετ, η περιπέτεια του Facebook στο Χρηματιστήριο μετατράπηκε σύντομα σε καταστροφή.

Πολύ γρήγορα η μετοχή κατέρρευσε, για να πέσει στο Σεπτέμβριο στο χαμηλότερο ως τώρα επίπεδό της, τα 17,73 δολάρια.

Έκτοτε ο όμιλος βελτίωσε σταδιακά τη θέση του, αποδεικνύοντας μεταξύ άλλων ότι είναι ικανός να προσαρμοστεί στη μεγάλη αύξηση των συνδέσεων στο Ίντερνετ μέσω των smartphone και να αντλήσει απ’ αυτές διαφημιστικά έσοδα.

Οι φόβοι πλέον αφορούν μια υποτιθέμενη κόπωση των χρηστών, κυρίως των πιο νέων, για το δίκτυο αυτό του 1,1 δισεκατομμυρίου μελών, καθώς αυξάνεται το ενδιαφέρον για άλλους ιστότοπους, όπως για παράδειγμα το Twitter.

Πηγή : defencenet.gr