Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας επισκέφθηκαν σήμερα 16/5/2013 ,αποδεχόμενοι την πρόσκληση εκπαιδευτικών και μαθητών του σχολείου ,η Σοφία Υφαντίδου και ο προπονητής της Κυριάκος Μηνάς.

DSCF5507Την αθλήτρια του Επτάθλου ,κάτοχο του Ολυμπιακού ρεκόρ στο αγώνισμα του ακοντισμού καθώς και τον προπονητής της ,υποδέχθηκαν θερμά με χειροκροτήματα στην είσοδο του σχολείου οι μικροί μαθητές.

Αμέσως μετά την υποδοχή, οι μαθητές της Ε και Στ τάξης, οι εκπαιδευτικοί τους , η Σοφία Υφαντίδου και ο Κυριάκος Μηνάς ,παρακολούθησαν με προσοχή ένα μικρό αφιέρωμα που είχαν δημιουργήσει προς τιμή της αθλήτριας και του προπονητή.

Ακολούθησε συζήτηση του Κυριάκου Μηνά με τους μαθητές.

“Να ασχοληθείτε με ένα αγώνισμα,με όποιο θέλετε εσείς “είπε στους μικρούς μαθητές “γιατί ο αθλητισμός χτίζει σώματα αλλά και χαρακτήρες..Μας βοηθάει να ακολουθήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής και να θέτουμε στόχους που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε..Όλη η ζωή σας είναι αγώνας για την επίτευξη στόχων και πρέπει να πολεμάτε για το καλύτερο” επισήμανε ενώ προέτρεψε τα παιδιά να κάνουν υγιεινή διατροφή,να προσέχουν τον εαυτό τους,και να μην εγκαταλείπουν τον αγώνα τους.

Αμέσως μετά πήρε τη σκυτάλη η αθλήτρια..Μίλησε για το δικό της αγώνα,τους στόχους της,τις στερήσεις αλλά και τις υπέροχες στιγμές που της χάρισε ο αθλητισμός όπως η κατάρριψη του Ολυμπιακού ρεκόρ ή οι νίκες της σε διάφορα πρωταθλήματα και αθλητικές συναντήσεις ,εξήγησε στα παιδιά την ιδιαιτερότητα του αθλήματός της ενώ τους έδειξε και τα διαφορετικά είδη παπουτσιών που χρησιμοποιεί για κάθε άθλημα εξηγώντας γιατί το ένα είναι διαφορετικό από το άλλο.

Μετά τη συζήτηση ο Κυριάκος Μηνάς παρουσίασε στα παιδιά ένα ακόντιο αλλά και μια σφαίρα προπόνησης εξηγώντας το υλικό,τους κανόνες ρίψης ,καθώς και ότι κάθε αθλητής έχει το δικό του στυλ και αμέσως μετά προέτρεψε την αθλήτρια να δείξει στα παιδιά πως ρίχνει τη σφαίρα ,κάτι το οποίο έκανε ευχαρίστως η Σοφία..

Η επίσκεψη έκλεισε με αγώνα των μαθητών ανά τάξη με κριτές την αθλήτρια και τον προπονητή ενώ μετά το τέλος του αγώνα η αθλήτρια και ο Κυριάκος Μηνάς μοίρασαν αυτόγραφα στα παιδιά που στην κυριολεξία τους είχαν περικυκλώσει.

Η γνωριμία των μαθητών με άτομα που ασχολούνται με τον αθλητισμό – πρωταθλητισμό ,πραγματικά προσφέρει στα παιδιά μια ευκαιρία να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες της ζωής ενός αθλητή ενώ βοηθάει να έχουν σαν πρότυπα ανθρώπους που τολμάνε,προσπαθούν και κερδίζουν τα όνειρά τους..

Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν επισκέψεις αθλητών και προπονητών από όλα τα αθλήματα στα σχολεία μας για να εμφυσήσουν στις ψυχές των παιδιών την αγάπη για τον αθλητισμό όπως ελπίζουμε κάποτε να έχει ο αθλητισμός στην Ελλάδα τη θέση που του αξίζει.Γιατί αθλητές με Α κεφαλαίο έχουμε..Λίγη βοήθεια χρειάζονται ..