Με τη συμμετοχή δεκάδων υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων του 2013 από όλη τη Βέροια, τελέστηκε το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου (παραμονή της πρεμιέρας των εξετάσεων) η καθιερωμένη παράκληση υπέρ επιτυχίας των διαγωνιζομένων, στους Αγ. Αναργύρους Βέροιας.

paraklisi exams veria

Την παράκληση προς τον Χριστό, ενός ειδικού κειμένου που συντάχθηκε ειδικά για τους υποψηφίους των πανελλαδικών από τον Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ, έψαλε ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Αρχιμ. Γεώργιος Χρυσοστόμου, μαζί με όλους τους μαθητές – υποψηφίους, ενώ την ακολουθία τέλεσε ο εφημέριος του Ναού, Αρχιμ. Καλλίνικος Λιμνιώτης.

paraklisi exams veria 2013Μάλιστα, ο π. Γεώργιος Χρυσοστόμου, μετά το τέλος της παράκλησης, μετέφερε τις ευχές του Μητροπολίτη κ. Παντελέημονα προς τους μαθητές για καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους, ενώ – ως καθηγητής στην τριτοβάθμια εκπαίδευσης, αλλά και ως έμπειρος και με πολλά πτυχία κληρικός – μίλησε σχετικά με τον εξεταστικό αγώνα που από αύριο (Παρασκευή) ξεκινά.

paraklisi exams veriaΕπιπλέον, τόνισε πως η στροφή προς τον Θεό δεν πρέπει να είναι πρόσκαιρη και από την άλλη, πως, αν και φαντάζει δύσκολη αυτή η περίοδος, η ζωή τα φέρνει έτσι, ώστε οι πανελλαδικές εξετάσεις να μοιάζουν “παιχνίδι”, μπροστά στους πραγματικά δύσκολους αγώνες που καλούνται όλοι να δώσουν. Παράλληλα, συνέστησε προς όλους ψυχραιμία και, τέλος, ευχήθηκε ο καθένας να πετύχει τον στόχο που έχει θέσει.

paraklisi examsparaklisi examsΟ π. Καλλίνικος Λιμνιώτης μοίρασε στυλό σε όλους τους υποψηφίους, όπου πάνω του αναγράφονταν οι ευχές του Μητροπολίτη Βεροίας.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της παράκλησης, διάβασε ενώπιον της Αγίας Τράπεζας όλα τα ονόματα των υποψηφίων που παρέστησαν στην παράκληση.

paraklisi exams veria