Περίπου 6.000 μηχανικοί και developers συμμετέχουν στην 6η ετήσια διοργάνωση του Google I/O, που πραγματοποιείται αυτές τις ημέρες στο San Francisco. Πρόκειται για μία σημαντική διοργάνωση για τους ανθρώπους που συνεργάζονται με την Google, αλλά και μία ευκαιρία για την εταιρεία να παρουσιάσει τις νεώτερες εξελίξεις για τις υπηρεσίες της.

androidΤην πρώτη ημέρα του συνεδρίου η εταιρεία παρουσίασε, μεταξύ άλλων, μία νέα έκδοση του Google Maps, μία νέα υπηρεσία μουσικού streaming και βελτιώσεις στο Google Plus, περιλαμβανομένων εργαλείων για την επεξεργασία και τη διαμοίραση εικόνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η εταιρεία, το Android έχει ενεργοποιηθεί μέχρι σήμερα σε 900 εκατ. συσκευές. Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2011 είχε ενεργοποιηθεί σε 100 εκατ. συσκευές και το 2012 σε 400 εκατ. συσκευές.

Όσον αφορά το Google Maps, η εταιρεία προχωρά σε μία επανασχεδίαση της υπηρεσίας. “Ο χάρτης είναι το νέο interface” δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος της Google κατά την παρουσίαση. Η νέα έκδοση περιλαμβάνει περισσότερα χαρακτηριστικά κοινωνικής δικτύωσης, περισσότερες πληροφορίες και εικόνες, αλλά και ένα νέο 3D View παρόμοιο με αυτό του Google Earth το οποίο δεν χρειάζεται όμως επιπρόσθετο software ή plug-in.

Μία από τις πλέον αναμενόμενες νέες υπηρεσίες είναι η υπηρεσία μουσικού streaming που φημολογούνταν επί μακρόν. Η ονομαζόμενη Google Play Music All Access κοστίζει $9,99/μήνα επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν streaming από οποιαδήποτε συσκευή, αλλά και να δημιουργούν “ραδιοφωνικούς σταθμούς” με τραγούδια της επιλογής τους.

Όσον αφορά το Google Plus αποκτά νέο μινιμαλιστικό design, ενώ έχουν προστεθεί πολλά νέα εργαλεία, ιδίως στον τομέα της επεξεργασίας και διαμοίρασης φωτογραφιών.

Πηγή : neo2.gr